fa 2 setmanes

El monument a la Sardana de Barcelona rep un atac vandàlic per segon cop consecutiu en una setmana.

L’agressió a l’escultura s’ha fet en dues fases: primer es van trencar dues mans d’una de les figures i, al cap d’una setmana, les dels 8 restants.

L’agressió a l’escultura s’ha fet en dues fases: primer es van trencar dues mans d’una de les figures i, al cap d’una setmana, les dels 8 restants.

El monument a la Sardana de Barcelona, al capdamunt de Montjuïc, ha patit un segon atac en menys d’un setmana.

L’escultura de Josep Cañas, que consta de 8 balladors, ja va ser mutilada durant el 2002, un dels balladors va ser tret del grup. L’octubre de 2014 també va patir un atac, aquell cop 6 braços van ser trencats.

El monument data de 1966 i és a l’entrada del castell de Montjuïc. La va inaugurar l’alcalde  Josep Maria Porcioles, juntament amb l’antic parc d’atraccions de Montjuïc i el mirador a la muntanya. Tota ella, és un elogi a la sardana, encoratja al folklore regional i s’ha convertit en un símbol pel catalanisme clandestí a Barcelona.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Juli Pérez
Juli Pérez
13 days ago

Deuen ser Antifeixistes recalcitrants, donat que el monument el va inaugurar en Porciles, el qual era l’ alcalde franquista aquells anys.