fa 10 mesos

El monument a la Sardana de Barcelona rep un atac vandàlic per segon cop consecutiu en una setmana.

L’agressió a l’escultura s’ha fet en dues fases: primer es van trencar dues mans d’una de les figures i, al cap d’una setmana, les dels 8 restants.

L’agressió a l’escultura s’ha fet en dues fases: primer es van trencar dues mans d’una de les figures i, al cap d’una setmana, les dels 8 restants.

El monument a la Sardana de Barcelona, al capdamunt de Montjuïc, ha patit un segon atac en menys d’un setmana.

L’escultura de Josep Cañas, que consta de 8 balladors, ja va ser mutilada durant el 2002, un dels balladors va ser tret del grup. L’octubre de 2014 també va patir un atac, aquell cop 6 braços van ser trencats.

El monument data de 1966 i és a l’entrada del castell de Montjuïc. La va inaugurar l’alcalde  Josep Maria Porcioles, juntament amb l’antic parc d’atraccions de Montjuïc i el mirador a la muntanya. Tota ella, és un elogi a la sardana, encoratja al folklore regional i s’ha convertit en un símbol pel catalanisme clandestí a Barcelona.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Juli Pérez
Juli Pérez
9 months ago

Deuen ser Antifeixistes recalcitrants, donat que el monument el va inaugurar en Porciles, el qual era l’ alcalde franquista aquells anys.