fa 5 anys

El grup valencià “ZOO” visibilitza el genocidi que pateix Palestina en el seu nou tema “Palestine”

El passat setembre, els valencians del grup de rap “ZOO” varen fer una visita als territoris ocupats de Palestina. ZOO és un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 a Gandia que se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i ska però també mescla ritmes electrònics. Van anar conjuntament amb el col·lectiu Festiclown i Pallassos en Rebeldia, els quals […]

El passat setembre, els valencians del grup de rap “ZOO” varen fer una visita als territoris ocupats de Palestina. ZOO és un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 a Gandia que se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i ska però també mescla ritmes electrònics. Van anar conjuntament amb el col·lectiu Festiclown i Pallassos en Rebeldia, els quals […]

El passat setembre, els valencians del grup de rap “ZOO” varen fer una visita als territoris ocupats de Palestina.

ZOO és un col·lectiu musical valencià nascut el 2014 a Gandia que se centra entre el rap, el hip-hop, el rock i ska però també mescla ritmes electrònics.

Van anar conjuntament amb el col·lectiu Festiclown i Pallassos en Rebeldia, els quals lluiten per palestina, contra el bloqueig mediàtic i acabar amb el boicot per part d’Israel. El poble palestí fa més de cinquanta anys que està ocupat per l’exèrcit Israel, cosa que ha deixat més de cinc milions de palestins “refugiats”, i en un “limbo” internacional, sense llar i en guerra havent de fugir o protegir-se.

Video / Reportatge de la visita de Zoo a Palestina
Zoo en el concert a Palestina | Foto de Violeta Palazón

El grup és clarament polititzat i en les seves cançons trobem des de la defensa de la parla valenciana, com de la “política de traje” que tenim a l’estat espanyol. Fa concerts per tot l’estat i els seus temes són un èxit. El següent tema està a prop del milió de reproduccions al Youtube,

Video Lyric de “La Mestra” del disc “Raval”. – Canço en defensa de l’escola en valencià

EL CONFLICTE DE PALESTINA

Resulta difícil comprendre els motius pels quals existeix el conflicte, si no tenim en compte que Palestina representa un territori el qual encara no ha patit la descolonització, és a dir, que quedava pendent. A Palestina se li va negar el dret consagrat d’autodeterminació com a poble, i fa més de seixanta anys que estan intentant construir l’Estat de Palestina. Tenien com a objectiu polític crear un estat jueu, pe tant des de l’autoritarisme d’Israel creien totalment necessari erradicar tota la població nativa (de la manera que calgués).

És per això que succeeixen totes aquestes massacres culturals, desplaçaments forçats, apartheids… El fet d’estar davant d’un estat confessional amb arrels evidentment racistes, darrere d’una ideologia excloent com el sionisme, ha provocat que qualsevol de les negociacions sigui inviable. Ja que, l’estat d’Israel té una superioritat militar considerable, i la seva religió es manté vigent en relació a la de la majoria d’habitants, aquest estat mai estarà disposat a compartir parts de “el seu territori” amb persones o àrabs d’altres religions a causa de la possible amenaça que això significaria per la superioritat numèrica jueva.

Zoo a l’Aeroport, després de dos dies al poble palestí | Foto de l’Instagram de @zooposse

Per finalitzar l’article, us adjuntem les xarxes socials del grup i dels col·lectius Festiclown i Pallasos en rebeldia:

Zoo Facebook:
https://www.facebook.com/zooposse/

Instagram Zoo:
https://www.instagram.com/zooposse/

Youtube Zoo:
https://www.youtube.com/channel/UCBh82sG2OKv1J6Ij43mdFiw

Spotify Zoo: https://open.spotify.com/artist/7a3ryRcO3alwbqaX4RagzM?si=zdMrOuFHTIGMdvm7FNo6iw

Web de “Pallasos en rebeldia”:
http://pallasosenrebeldia.org/

Pallasos en rebeldia Facebook:
https://www.facebook.com/Pallasosenrebedia/

Web “Festiclown”: https://www.festiclown.org/

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments