fa 4 anys

El Govern suspèn els contractes d’obres de la Generalitat que no siguin “d’emergència, bàsics o estratègics”

Es vol garantir la seguretat dels treballadors de la construcció davant el coronavirus

Es vol garantir la seguretat dels treballadors de la construcció davant el coronavirus

El Govern ha acordat aquest divendres suspendre totes les obres en curs contractades per la Generalitat i pel seu sector públic durant la vigència de l’estat d’alarma. L’executiu vol “afavorir el màxim compliment de les mesures aprovades” contra la covid-19 i “garantir la seguretat i la protecció dels treballadors de la construcció”.

Queden excloses les obres qualificades d’emergència, bàsiques o estratègiques, o estrictament necessàries per a l’adequat funcionament de l’administració. La suspensió té efectes l’endemà de la publicació en el DOGC sense que calgui notificar directament el contractista.

Amb tot, el text insta al contractista a realitzar les actuacions oportunes que garanteixin la conservació i seguretat de les obres.

Es vol garantir la seguretat dels treballadors de la construcció davant el coronavirus

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat que abans de la pandèmia hi havia 37 obres de la Generalitat en marxa i que, des que es va iniciar la lluita contra la covid-19, 17 d’elles s’han paralitzat de manera voluntària pels contractistes. Amb aquest decret llei impulsat per la Generalitat, ara es podran paralitzar les que encara s’estaven fent.

Budó ha detallat que per mantenir els llocs de treball, la Generalitat es farà càrrec de les despeses, i també de càrrecs com ara el lloguer de maquinària, per exemple.Aquesta decisió, presa en el consell executiu extraordinari d’aquest divendres, s’empara en l’article 208.

1 de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic, amb els efectes que inclou pel que fa al règim d’indemnitzacions, que permet acordar la suspensió dels contractes públics a banda del que preveu específicament i com a mesura extraordinària el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març.Finalment, el que es preveu en aquest acord no serà d’aplicació per a les obres que ja es van suspendre a petició dels mateixos contractistes, en el marc Decret llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica, modificat pel Decret llei 8/2020, de 24 de març.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments