fa 4 anys

El Govern suspèn els contractes d’obres de la Generalitat que no siguin “d’emergència, bàsics o estratègics”

Es vol garantir la seguretat dels treballadors de la construcció davant el coronavirus

Es vol garantir la seguretat dels treballadors de la construcció davant el coronavirus

El Govern ha acordat aquest divendres suspendre totes les obres en curs contractades per la Generalitat i pel seu sector públic durant la vigència de l’estat d’alarma. L’executiu vol “afavorir el màxim compliment de les mesures aprovades” contra la covid-19 i “garantir la seguretat i la protecció dels treballadors de la construcció”. Queden excloses les obres qualificades d’emergència, bàsiques o estratègiques, o estrictament necessàries per a l’adequat funcionament de l’administració. La suspensió té efectes l’endemà de la publicació en el DOGC sense que calgui notificar directament el contractista. Amb tot, el text insta al contractista a realitzar les actuacions oportunes que garanteixin la conservació i seguretat de les obres.

Aquesta decisió, presa en el consell executiu extraordinari d’aquest divendres, s’empara en l’article 208.1 de la Llei 9/2017 de contractes del sector públic, amb els efectes que inclou pel que fa al règim d’indemnitzacions, que permet acordar la suspensió dels contractes públics a banda del que preveu específicament i com a mesura extraordinària el Reial decret llei 8/2020, de 17 de març. Finalment, el que es preveu en aquest acord no serà d’aplicació per a les obres que ja es van suspendre a petició dels mateixos contractistes, en el marc Decret llei 7/2020, de 17 de març, de mesures urgents en matèria de contractació pública, de salut i gestió de residus sanitaris, de transparència, de transport públic i en matèria tributària i econòmica, modificat pel Decret llei 8/2020, de 24 de març.

El personal sanitari cobrarà el complement de productivitat pactat a l’abril

El personal al servei de l’Institut Català de la Salut (ICS) cobrarà a l’abril la totalitat de l’import del complement de productivitat. Aquesta era una mesura que ja estava pactada en el marc de la mesa sectorial de negociació de Sanitat, al novembre del 2018, i que ara s’ha aprovat com una mesura urgent en el consell executiu extraordinari del Govern, ja que el Parlament no ha donat llum verda als pressupostos on es contemplava aquest pagament. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha explicat en roda de premsa que així es garanteix que tot el personal sanitari cobrarà aquest complement el mes vinent.

D’altra banda, el consell executiu extraordinari també ha regulat mitjançant decret llei mesures en l’àmbit de l’esport, davant la suspensió d’assemblees generals, i també en l’àmbit de cooperatives o juntes de propietaris de comunitats. Amplien els terminis establerts i permeten ajornar o modificar reunions convocades amb anterioritat del decret d’estat d’alarma. S’admet la celebració de reunions i adopció d’acords per videoconferència o altres mitjans telemàtics i l’adopció d’acords sense reunions, d’acord amb requisits establerts pel codi civil de Catalunya, encara que els estatuts no ho tinguin establert.

A més, s’amplien els terminis per presentar els comptes anuals.En l’àmbit de les cooperatives, també es regula la possibilitat de suspendre de forma total o parcial l’activitat cooperativitzada i la pròrroga del reemborsament de les aportacions dels socis que causin baixa durant la vigència de l’estat d’alarma.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments