fa 4 anys

El Govern “replantejarà” la proposta de confinament total a la Conca d’Òdena si l’Estat la denega formalment

“Si el govern espanyol desconeix l’efectivitat del confinament total, és que va a cegues”, afirma Buch

“Si el govern espanyol desconeix l’efectivitat del confinament total, és que va a cegues”, afirma Buch

El conseller d’Interior, Miquel Buch, ha assegurat que el Govern no ha rebut formalment la negativa del govern espanyol de la resolució sobre el confinament total a la Conca d’Òdena, però ha avançat que, si l’Estat els ho acaba negant oficialment, el Procicat “replantejarà propostes” i “buscarà altres solucions”. Buch ha dit esperar que la posició estatal que s’ha conegut a primera hora del matí “no s’ajusti a la veritat”.

“Si el govern espanyol desconeix l’efectivitat del confinament total, excepte els serveis bàsics, és que van a cegues. Per això, nosaltres proposem mesures més dràstiques”, ha precisat.

En aquest sentit, adverteix que es treballa a 14 dies vista i que “no hi ha temps”.

“Si el govern espanyol desconeix l’efectivitat del confinament total, és que va a cegues”, afirma Buch

Buch també s’ha preguntat per què l’Estat no accepta les mesures “més restrictives” que, afirma, “segur que seran més efectives”.En el cas que l’Estat traslladés un ‘no’ definitiu per escrit -“com correspondria”, precisa- el Procicat “replantejarà” i “adaptarà” la proposta a la nova “realitat” amb l’objectiu de trobar “altres solucions” i evitar la propagació del coronavirus en aquella zona.

“Hem de prendre decisions singulars, concretes”, ha afegit.Per la seva banda, la consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha reclamat al govern espanyol que “validi” la resolució de la Generalitat.

“Qui millor coneix la situació de la Conca d’Òdena és el Govern de Catalunya”, ha assegurat. Budó ha garantit que el Govern vol “treballar de manera coordinada i cooperar lleialment amb la resta d’institucions” per fer front a la pandèmia.

“Però necessitem que el govern espanyol faci cas al que diuen els experts”, ha reblat.Els informes del Govern sobre la pandèmia de coronavirus indiquen que a Catalunya es produeixen 6,9 morts per cada 100.

000 habitants, una xifra que a l’Estat puja a 7,4 defuncions per 100.000 habitants.

A Madrid hi ha 27,9 traspassos per cada 100.000 habitants, mentre quea la Conca d’Òdena s’arriben a les 63,1 morts per 100.

000 habitants. A la regió italiana de Llombardia, la regió del país més afectada pel virus, 41 morts per cada 100.

000 habitants.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments