fa 4 anys

El Govern rebutja la reducció de jornada per a les famílies amb fills aïllats sense ser positius de covid-19

Aragonès insisteix que estudia “mesures pal·liatives” per garantir els ingressos i la seguretat jurídica als afectats

Aragonès insisteix que estudia “mesures pal·liatives” per garantir els ingressos i la seguretat jurídica als afectats

La Generalitat ha rebutjat aquest dimecres la reducció de la jornada laboral de les famílies que no poden anar a treballar perquè tenen els fills aïllats per haver estat un contacte d’un infant amb covid, tal com preveu el govern espanyol. El vicepresident pere aragonès i el conseller chakir el homrani han assegurat que allargar el pla ‘Em Cuida’ “no és una solució” i han exigit a l’executiu de Pedro Sánchez que “doni seguretat jurídica” a les famílies que estan en aquesta situació amb una mesura que no minvi els seus ingressos.

“Cal donar-los cobertura”, ha insistit Aragonès, que ha assegurat que el Govern estudia “mesures pal·liatives” per ajudar aquestes famílies, si bé ha evitat concretar-les.

“Hem de pressionar totes les administracions i els agents implicats per a què es resolgui aquesta situació”, ha reclamat el conseller de treball, Afers Socials i famílies, chakir el homrani, que ha assegurat que el pla d’ajust de jornada ‘Em Cuida’ perjudica especialment les famílies monoparentals. “Què passa amb aquests casos, el 90% dels quals compten amb una dona sola al capdavant de la família?”, s’ha preguntat el conseller, que ha garantit que el Govern perseverarà per a què l’estat espanyol adopti una mesura ajustada a les necessitats de les famílies amb canalla aïllada malgrat no ser positiva de covid-19.

Aragonès insisteix que estudia “mesures pal·liatives” per garantir els ingressos i la seguretat jurídica als afectats

En aquest sentit, El Homrani ha assenyalat que les famílies amb un fill positiu – a qui es concedirà la baixa laboral– es trobaran amb “la mateixa situació” que aquelles en què la seva criatura és només un contacte d’un cas positiu. “En els dos casos han de fer un aïllament”, ha remarcat el conseller, que ha assegurat que “demanar a algunes famílies que acceptin perdre la meitat del seu sou per assegurar el deure de cura no és una solució”.

Més contundent s’ha mostrat el vicepresident pere aragonès, que aquest dimecres ha visitat un alberg de Coma-ruga, al Vendrell, amb El Homrani. “El govern espanyol no pot despatxar aquest tema amb una roda de premsa”, ha etzibat el vicepresident, que ha instat els agents socials i econòmics en pressionar l’executiu de Sánchez per a que busqui una alternativa al pla ‘Em Cuida’.

“Cal donar-los cobertura, i una de les vies més eficaces és la baixa laboral, que garanteix seguretat jurídica i garanteix els ingressos”, ha apuntat Aragonès, si bé ha assegurat que la Generalitat “no descarta” reclamar un permís remunerat per a les famílies a qui ara se’ls ofereix reduir-se la jornada laboral.Si finalment l’estat espanyol no ofereix cap alternativa, Aragonès ha assegurat novament que la Generalitat “actuarà sempre” per atendre aquests treballadors.

“Estem estudiant totes les alternatives, però estem focalitzats en que cap serà millor a la solució que ha de posar qui té la capacitat legal, que és l’estat espanyol”, ha remarcat, sense concretar quines són les mesures que prepara la Generalitat. En aquest sentit, ha reconegut que el Govern “pot arbitrar mesures pal·liatives” però no tindrà competències per regular l’absència al lloc de treball perquè aquesta qüestió depèn de l’executiu central.

“Per moltes mesures que puguem fer, si existeix l’obligació d’anar al lloc de treball, no es podrà tenir cura dels fills en quarantena”, ha lamentat Aragonès, que ha tornat a reclamar un traspàs d’aquestes competències i recursos “si el govern espanyol no s’hi veu en cor de regular-ho”.El Homrani, “preocupat” per la situació a les Oficines de TreballD’altra banda, el conseller chakir el homrani s’ha mostrat “preocupat” per la situació que es viu des de fa mesos a les Oficines de Treball, on s’acumulen les reclamacions cap al SEPE (Servicio Público de Empleo Estatal) pel retard en el cobrament de les prestacions d’atur o dels ERTOs.

El conseller ha assegurat que la Generalitat ha ofert ajuda al SEPE “fins a 11 vegades” i ha lamentat que no hagi estat acceptada. El Homrani s’ha ofert de nou a col·laborar per resoldre el “coll d’ampolla” de sol·licituds pendents de tramitar, si bé ha matisat que els treballadors del SOC (Servei d’Ocupació de Catalunya) col·laboraran en resoldre les prestacions sempre i quan se’ls concedeixin permisos per actuar amb plenes competències.

“Volem actuar directament, i no generar un altre element burocràtic que dificulti més el dret a rebre una prestació“, ha subratllat.


ACN El Vendrell

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments