fa 4 anys

El Govern critica el “fracàs” de la compra centralitzada a l’Estat i demana que se li retornin “el 100% de competències”

Budó: “Qui millor coneix el que passa a Catalunya és el Govern de Catalunya”

Budó: “Qui millor coneix el que passa a Catalunya és el Govern de Catalunya”

La consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha criticat el “fracàs” de la compra centralitzada de Material sanitari i de protecció davant del Coronavirus impulsada per l’Estat i ha reclamat al govern espanyol que retorni “el 100% de competències” a la Generalitat. “Qui millor coneix el que passa a Catalunya és el Govern de Catalunya”, ha assegurat aquest dijous en roda de premsa en què ha insistit que “la compra centralitzada no ha funcionat ni funcionarà”. Segons ha explicat, el 90% del material que arriba als centres catalans per fer front al Covid-19 l’ha adquirit la Generalitat enfront del 10% que proveeix l’Estat.

“Ningú millor que els territoris coneixem les necessitats mes immediates i urgents”, ha subratllat, i ha lamentat que s’hagi perdut “un temps preciós” amb la decisió del Ministeri de Sanitat de centralitzar la distribució de material.També ha explicat que, a banda dels lots que està comprant la Generalitat, hi ha interns a presons catalanes que estan elaborant equips de protecció. Ha parlat de 32.000 uniformes sanitaris per a les noves incorporacions de jubilats i estudiants de Medicina a punt de titular-se o d’entrar al mercat laboral –un encàrrec directe de l’Institut Català de la Salut (ICS) al Centre d’Iniciatives per a la Reinserció (CIRE)– i també de mascaretes.

El Govern reorgantizarà el personal de residències i atenció domiciliària per atendre els centres amb més necessitat

El Govern ha aprovat una resolució que pretén reorganitzar el personal de les residències i els serveis d’atenció domiciliària per ajudar els centres “on hi ha necessitat”. Ho ha explicat aquest dijous la consellera de Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, que ha detallat que es tracta d’una decisió del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per “facilitar la reorganització dels recursos humans per donar resposta a serveis residencials i d’atenció domiciliària perquè segueixin funcionant” en plena pandèmia per Coronavirus. “Són essencials”, ha advertit, per la qual cosa la Generalitat vol garantir “el 100% del teixit d’entitats que presten serveis a persones vulnerables”.

La resolució afecta centres públics i privats i permetrà destinar personal dels centres que han tancat a d’altres que segueixen en funcionament. A més, “garanteix que no se suspèn cap contracte en l’àmbit social”, ha dit Budó.La consellera també ha anunciat una línia de finançament per al món de l’esport a patir de la Secretaria General de l’Esport i l’Institut Català de Finances (ICF).

S’oferirà una línia de 10 milions d’euros al teixit esportiu català per a aquells col·lectius que no tinguin accés a crèdits bancaris i, per als que sí que puguin demanar-ne, l’ICS i Esport avalaran el 80$ del préstec. A més, Budó ha anunciat que es mantindran i agilitzaran totes les convocatòries de subvencions previstes per a aquest 2020 encara que no s’hagin aprovat els pressupostos de la Generalitat.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments