fa 4 anys

El Govern crea el Consell del Diàleg Social de Catalunya per “vetllar” pel compliment de la concertació social

La Generalitat aprova un Decret llei per “reforçar” el diàleg social i “enfortir” el teixit productiu

La Generalitat aprova un Decret llei per “reforçar” el diàleg social i “enfortir” el teixit productiu

El Govern ha aprovat un Decret llei per regular la participació institucional, el diàleg social i la concentració social de les organitzacions sindicals i empresarials de Catalunya. En el marc del nou decret, es crearà el Consell del Diàleg Social de Catalunya, un òrgan col·legiat de participació institucional i permanent, de caràcter tripartit, que “vetllarà” pel desenvolupament del diàleg i la concertació social. El nou decret preveu “enfortir” el teixit productiu. L’objectiu és arribar a consensos entre les administracions i organitzacions socials en àmbits com la millora de l’ocupació, la dinamització empresarial i industrial, el creixement econòmic, sostenible i inclusiu o la preservació de l’estat del benestar.

La nova norma reforçarà també la figura del Tribunal Laboral de Catalunya com un instrument de resolució extrajudicial de conflictes per als agents socials i econòmics.L’aplicació de la participació institucional, el diàleg social i la concertació social establerts en el Decret llei s’exerciran en els termes que la legislació específica de cada òrgan dels departaments de la Generalitat de Catalunya, entitats o empreses públiques estableixi en àmbits competencials de caràcter laboral, social, socioeconòmic i foment del desenvolupament econòmic i social.

Albiach demana que El Homrani també doni explicacions al Parlament per la covid-19

La líder dels comuns, Jéssica Albiach, ha demanat que el conseller de Treball, Afers Socials i Família, Chakir El Homrani, també doni explicacions sobre la covid-19 en la compareixença telemàtica al Parlament. En la intervenció programada per dimecres al matí hi intervindran el president, Quim Torra, el vicepresident, Pere Aragonès, i els consellers d’Interior i Salut, Miquel Buch i Alba Vergés, per explicar la gestió de la crisi sanitària del coronavirus, com ha pogut saber l’ACN. Albiach creu que seria convenient que també El Homrani comparegués per informar de la situació a les residències de gent gran i l’ús que s’està fent dels ERTO, davant el risc que s’estigui utilitzant aquesta eina “de forma fraudulenta”.

En un vídeo enviat als mitjans, Albiach demana “transparència” per conèixer quants contagiats per la covid-19 hi ha a les residències de gent gran, quants morts i quines condicions laborals té el personal dels centres. D’altra banda, la líder de CatECP alerta que a Catalunya s’estan fent molts més ERTO que a Madrid i ha advertit que els sindicats veuen una possible utilització “fraudulenta” d’aquesta figura per part dels empresaris. Per això demana que tant el Govern espanyol com la Generalitat posin “totes les eines” per evitar que s’utilitzi aquesta fórmula de manera incorrecta.

També exigeix que els Mossos d’Esquadra controlin que a les empreses es practiquen totes les mesures per evitar contagis, ja que no hi ha prou inspectors de treball per fer-ho.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments