fa 4 anys

El Govern aprova un Decret per “reforçar” les administracions locals en l’execució de les polítiques d’ocupació

La comarca serà l’àmbit de referència de la concertació territorial

La comarca serà l’àmbit de referència de la concertació territorial

El Govern ha aprovat el decret de concertació territorial per “reforçar” el paper de les administracions locals, els agents socials i econòmics i altres actors rellevants en el disseny i el desplegament de les polítiques d’ocupació, per adaptar-les a la realitat de cada àmbit geogràfic i fer-les “més efectives”. La nova llei “reconeix” el rol de les administracions locals i els agents socials en la promoció econòmica i el foment de l’ocupació i “desplega” eines per facilitar “l’encaix” en el territori de les polítiques actives d’ocupació en les diferents estratègies territorials que es constitueixin.

La comarca serà l’àmbit de referència de la concertació tot i que també es podran constituir altres espais de concertació.

Per exemple, es podran concertar polítiques en els municipis de més de 50.000 habitants on estigui justificat per la seva realitat econòmica i ocupacional diferenciada.

La comarca serà l’àmbit de referència de la concertació territorial

D’acord amb aquest principi de subsidiarietat es vol millorar la diagnosi, la planificació, la formulació, la implementació, la gestió, l’avaluació dels serveis i programes ocupacionals.La proposta de reconeixement de l’estratègia territorial haurà de partir de les administracions locals i les entitats sindicals i empresarials més representatives.

El decret els atorga la capacitat de proposar conjuntament quines són les estratègies i polítiques en l’àmbit ocupacional que s’adapten millor a la realitat socioeconòmica. El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, a través del Servei Públic d’Ocupació a Catalunya (SOC), prestarà suport i assistència tècnica i financera i vetllarà perquè les polítiques s’adeqüin als criteris previstos en l’Estratègia Catalana per a l’Ocupació de Qualitat.

Un acord marc definirà els objectius i conceptes generals de les estratègies territorials. L’acord tindrà un període de vigència de quatre anys, es desenvoluparà anualment i incorporarà una dotació pressupostària a càrrec del SOC.

També hi haurà cofinançament per part de les administracions locals, així com altres fons addicionals. “El decret de concertació territorial aproxima la presa de decisions al territori reconeixent el lideratge de les administracions locals i de les iniciatives en matèria d’ocupació sorgides arreu els darrers anys.

A més, contribueix a la igualtat d’oportunitats, afavoreix la inserció sociolaboral i atén millor les necessitats i especificitats de les empreses arrelades en els territoris per millorar la capacitat de crear ocupació prioritzant els sectors emergents”, ha manifestat el Govern a través d’un comunicat.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments