fa 4 anys

El Govern activa nous ajuts pels sectors més afectats per les últimes restriccions de la Covid-19

Es destinaran 36 M€ als àmbits del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura

Es destinaran 36 M€ als àmbits del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura

El Govern destina 36 M€ a nous ajuts per als sectors del comerç, l’esport, l’educació en el lleure i la cultura, que s’afegeixen al conjunt d’ajuts directes aprovats des de l’inici de la pandèmia, que el 2020 han arribat als 831 M€

284 M€ per als treballadors autònoms i microempreses

124,5 M€ per als establiments de restauració, comerç, artesania i moda

47,3 M€ per al sector cultural (festivals de música, orquestres, empreses i entitats culturals, cinemes, museus)

79,7 M€ en l’àmbit educatiu (lleure educatiu, llar d’infants, AMPAS)

51 M€ en l’àmbit dels esports (federacions i unions esportives, consells esportius, gimnasos)

27,5 M€ en matèria d’habitatge (ajuts a la rehabilitació, subvencions per al pagament del lloguer)

10,6 M€ en el sector primari (productors agraris, sector pesquer i marítim, sector de la flor, avicultura i equí, explotacions ovines i caprines i consellers reguladors D.O)

El Govern de la Generalitat activarà en els propers dies un nou paquet d’ajuts directes adreçat als sectors més afectats per les noves mesures d’aturada social que s’han aprovat per contenir l’avanç de la Covid-19. Concretament, es tracta d’ajuts directes per valor de 36 M€ que es destinaran als sectors del comerç, l’educació en el lleure, l’esport i la cultura.

En l’àmbit del comerç, es posarà en marxa un ajut específic destinat a establiments de comerç minorista de més de 400 metres quadrats i als locals ubicats en centres, galeries i recintes comercials. Els ajuts es tramitaran a través del Departament d’Empresa i Coneixement, amb una dotació de 10 M€. Els ajuts consistiran en una aportació única de 2.500 euros per establiment.

En l’àmbit de l’educació en el lleure, es destinaran 6 M€ a finançar nous ajuts per a esplais, instal·lacions i entitats especialitzades, els quals es gestionaran a través del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

En l’àmbit de l’esport, s’invertiran 15 M€ addicionals per complementar la línia d’ajuts de 20 M€ que va activar el Departament de la Presidència en el darrer trimestre del 2020. Es preveu que hi puguin accedir tots aquells equipaments que estiguin afectats per les noves restriccions.

En l’àmbit de la cultura, es reforçaran amb 5 M€ addicionals les línies d’ajut que gestiona actualment el Departament de Cultura per fer front a l’impacte de la pandèmia.

Més de 830 M€ en ajuts transversals

Des de l’inici de la pandèmia, el Govern de la Generalitat ha posat en marxa ajuts econòmics directes per valor de 831 M€, amb l’objectiu de donar suport als sectors més afectats per les mesures de contenció de la pandèmia. Aquest import suposa aproximadament una cinquena part del total de despesa extraordinària efectuada el 2020 com a conseqüència de la Covid-19.Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments