fa 6 anys

El Congrés debatrà dijous la moció de censura

La moció de censura contra Rajoy se sotmetrà a debat a partir d’aquest dijous entre les nou del matí i les nou del vespre i continuarà el divendres de 9 a 14:30. Així ho ha comunicat ja la presidenta del Congrés als membres de la mesa. El reglament estipula que han de passar un mínim […]

La moció de censura contra Rajoy se sotmetrà a debat a partir d’aquest dijous entre les nou del matí i les nou del vespre i continuarà el divendres de 9 a 14:30. Així ho ha comunicat ja la presidenta del Congrés als membres de la mesa. El reglament estipula que han de passar un mínim […]

La moció de censura contra Rajoy se sotmetrà a debat a partir d’aquest dijous entre les nou del matí i les nou del vespre i continuarà el divendres de 9 a 14:30. Així ho ha comunicat ja la presidenta del Congrés als membres de la mesa.

El reglament estipula que han de passar un mínim de cinc dies des que una moció de censura es presenta en registre fins al seu debat. Aquest termini es compleix aquest dimecres, de manera que la moció es celebrarà a temps rècord.
La rapidesa en els terminis en aquesta ocasió contrasta amb els 26 dies que va haver d’esperar Pablo Iglesias fa un any des que va presentar la seva moció de censura fins que va pujar a la tribuna d’oradors per defensar-la.

El Partit Popular s’ha mostrat com el primer interessat que la moció es celebrés “com més aviat”, tal com asseguren membres del grup parlamentari popular. Avançant el debat, Rajoy s’evita setmanes de discussió sobre una legislatura esgotada i suggeriments perquè decideixi presentar la seva dimissió. Moncloa ha decidit apostar al fet que la moció no tirarà endavant i intentar capejar com més aviat millor el temporal polític que els ha fet guanyar la sentència de la Gürtel.
La decisió de convocar la moció amb urgència ha estat pactada amb el propi Pedro Sánchez, a qui Pastor va consultar els seus plans. El líder del PSOE prefereix un debat més aviat possible per evitar-se les crides a la negociació que li estan arribant des de les formacions les quals tenen la clau de l’èxit de la moció de censura.

A Ferraz insisteixen a anar a la moció sense intenció d’obrir diàlegs sobre línies vermelles i recolzats en la següent màxima: “Que ens voti qui vulgui”.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments