fa 4 anys

Educació seguirà pagant les empreses de menjador escolar llogades per l’administració perquè mantinguin plantilla

En el cas de les contractades per AFA, el Departament estudia mesures per pal·liar els danys de la crisi del covid-19

En el cas de les contractades per AFA, el Departament estudia mesures per pal·liar els danys de la crisi del covid-19

El departament d’educació ha anunciat que seguirà pagant aquelles empreses de menjador escolar contractades directament per l’administració (autonòmica, local o supralocal) durant la suspensió de l’activitat a causa del covid-19 perquè puguin mantenir les plantilles. El Govern surt així al pas de les crítiques expressades aquest dijous pel sindicat CCOO, que ha advertit que Educació ha modificat el decret que permetia mantenir els llocs de treball i que això deixava “desemparades” 10.000 treballadores de menjador escolar. Així, l’executiu ha afirmat que “garanteix” els pagaments ordinaris als serveis contractats per Educació.

En el cas del servei de menjador escolar contractat pel Departament, pels Consells Comarcals o per ajuntaments per delegació del Departament, el Govern indemnitzarà les empreses per les pèrdues causades pel cessament de l’activitat.A banda, des d’Educació també s’ha informat que “s’estudien mesures per pal·liar els perjudicis econòmics dels serveis que s’han adjudicat de forma privada” a través de les Associacions de Famílies d’Alumnes (afa). Precisament, la Federació d’Associacions de Mares i Pares de Catalunya (FaPaC) havia criticat també la modificació del decret.Finalment, Educació també preveu indemnitzar les empreses que presten el servei de menjador i que cobren de les famílies que fan ús del servei, no de l’administració. A aquestes empreses, subratlla el Departament, no se’ls pot avançar cap pagament mensual, però se les indemnitzarà amb les pèrdues causades pel cessament de l’activitat.

La FEPCCAT celebra el compromís del Govern de mantenir pagaments als proveïdores de serveis socials

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha celebrat que el Govern hagi garantit a través d’una resolució el pagament del 100% dels serveis d’atenció a les persones amb discapacitat, també aquells que es troben tancats temporalment a causa del coronavirus. La FEPCCAT vol agrair al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies que hagi atès les reclamacions del sector i que hagi “reconsiderat la retallada d’un 15% del finançament dels centres” anunciada prèviament, segons l’entitat.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments