fa 4 anys

Educació mantindrà la presencialitat de l’alumnat a infantil, primària i secundària.

A partir de dilluns els centres treballaran per reduir la presencialitat al batxillerat, formació professional i règim especial

A partir de dilluns els centres treballaran per reduir la presencialitat al batxillerat, formació professional i règim especial

El Departament d’Educació mantindrà la plena presencialitat de l’alumnat als dos cicles d’educació infantil i tota l’educació obligatòria -primària i secundària-. I a les etapes postobligatòries de batxillerat, formació professional i règim especial els centres treballaran per tal de reduir la presencialitat en el marc dels seus propis plans d’organització.

Educació ha publicat un comunicat al portal de centres, per tal que els centres educatius disposin d’informació sobre les afectacions de les noves mesures aprovades pel Procicat en el marc de la pandèmia.

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha explicat aquestes mesures deixant clar que “allò que és primordial es mantenir i preservar el dret a l’educació del nostre alumnat. Totes les mesures tenen aquesta fita. Així, infantil, primària i ESO continuen igual. És un bé a preservar el manteniment de l’ensenyament obligatori presencial. Es mantenen vigents totes les instruccions i tots els plans d’organització dels centres”.

Pel que fa a l’ensenyament postobligatori -és a dir, batxillerat, cicles mitjà i superior i també els ensenyaments d’idiomes, adults, arts i musica, etc-, els centres “han de tendir a augmentar la no-presencialitat, a reduir la presencialitat. I ho han de fer en els termes que les instruccions i molts plans d’obertura ja preveien”, ha afirmat Bargalló. Una mesura que haurà de desenvolupar-se al llarg de la setmana vinent, i que s’allargarà el primer trimestre per tal que els centres no hagin de variar els plans passats els propers 15 dies. Amb la voluntat de no interrompre l’activitat ordinària, demà divendres aquesta serà la ja prevista, com ho serà fins que els centres no puguin activar les noves mesures.

El conseller ha destacat que “no és nou, fins ara ho feien un 10% de centres de batxillerat, un 20% de centres d’FP i la gran majoria de centres de règim especial, com idiomes i arts. Aquesta necessitat de reduir la presencialitat l’hem de preveure, per lògica i pel bé dels centres, fins a final de trimestre”.

Pel que fa a la suspensió d’activitats extraescolars, no afecta els centres de règim especial reglats, però sí totes les activitats formatives no reglades. Tampoc afecta a les activitats organitzades pels propis centres i que mantinguin els grups estables.

Tanmateix, la propera setmana es publicaran instruccions específiques referents a aspectes concrets com l’avaluació o les pràctiques.

Pel que fa a la mobilitat de l’alumnat i professorat, davant dels confinaments perimetrals, aquesta està garantida amb la declaració responsable. En el professorat per anar del domicili al centre i a la inversa –sigui fora del municipi, comarca o en una altra comunitat autònoma-; i en l’alumnat, tant es traslladi amb transport públic com amb la família.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments