fa 4 anys

Educació impulsa aquest curs un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics

S’implantarà a quatre àrees educatives de Catalunya preferentment a primer de primària i primer d’ESO

S’implantarà a quatre àrees educatives de Catalunya preferentment a primer de primària i primer d’ESO

El departament d’educació impulsarà aquest any un pla pilot per impartir religió islàmica als centres educatius públics de Catalunya. La resolució s’ha publicat aquest dimecres al Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i preveu que l’experiència s’apliqui aquest curs al Consorci d’Educació de Barcelona i als Serveis Territorials d’Educació al Baix Llobregat, Girona i Tarragona.

Cada àrea educativa disposarà d’una persona docent per atendre centres de primària i de secundària, en funció de les peticions d’assistència a la matèria de religió islàmica que hagin formalitzat els pares, mares o tutors legals dels alumnes en la matrícula del curs escolar 2020-2021.

La impartició de religió islàmica funcionarà d’igual manera que la de religió catòlica, que s’exerceix a mode d’assignatura optativa per a aquells alumnes que la demanen. El pla pilot preveu que la matèria religió islàmica s’imparteixi preferentment en el primer curs de l’educació primària i a primer de l’ESO, i segons especifica el DOGC, un cop atesa aquesta preferència, si el professorat que imparteix la matèria té horari disponible, es podrà impartir en altres cursos.

S’implantarà a quatre àrees educatives de Catalunya preferentment a primer de primària i primer d’ESO

Fonts del departament d’educació han explicat que, de moment, la previsió s’estén fins al programa pilot, i han especificat que a hores d’ara no hi ha res sobre possibles implantacions futures en més àmbits territorials o sobre la consolidació de la matèria com a assignatura optativa del currículum oficial.Pel que fa al professorat, la resolució signada pel conseller d’Educació, josep bargalló, que publica avui el DOGC estableix que correspon a la Comissió Islàmica d’Espanya designar els perfils que consideri oportuns.

Des d’Educació s’afegeix que és el mateix criteri que s’aplica per al professorat de la religió catòlica, en la dessignació dels quals intervé la Conferència Episcopal Espanyola.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments