fa 4 anys

EDITORIAL | Trump: realment malalt o venent tractaments?

Trump és accionista de la farmacèutica on ha rebut el tractament i aquesta empresa ha vist com es disparava el seu valor a borsa.

Trump és accionista de la farmacèutica on ha rebut el tractament i aquesta empresa ha vist com es disparava el seu valor a borsa.

El president dels Estats Units d’Amèrica, Donald Trump, ha tornat avui a la Casa Blanca després de tres dies hospitalitzat per COVID-19. Els metges del màxim mandatari nord-americà asseguren que no és fora de perill i que un equip prestigiós de metges serà a la seva disposició les 24 hores del dia.

Tots els diaris del món es van fer ressò de la notícia i van remarcar que Trump havia rebut una dosis de Remdesivir, de la farmacèutica Regeneron. Curiós que s’afanyin a fer publicitat d’un fàrmac en assaig clínic per mostrar-lo al món abans que altres vaccins i medicines d’altres països del món arribin al mercat i s’emportin el sucós pastís de milers de milions per “curar la COVID19”.

En un país on la sanitat és bàsicament privada (l’ObamaCare va ser desmantellat) i la classe social i els teus ingressos marquen el nivell de qualitat dels tractaments que rebràs, una medicina de la nació seria consumida abans de qualsevol altra estrangera.

Aquest fàrmac actualment té un preu de 300$ per vial i de 3.200$ per un tractament complet. Els números es calculen ràpidament: USA té prop de 8 milions d’infectats i una població total de 330. Si es manté el ritme de contagis, es podria arribar fàcilment als 15 milions quan surti el medicament, d’aquí a mig any. Això suposaria 4.500 milions d’ingressos només en vials. Un gran negoci.

A banda de la venda del fàrmac, Regeneron ha vist com el seu preu a borsa pujava de cop 100 dòlars per acció en el moment que tots els diaris anunciaven que Trump rebia el seu tractament. Un altre gran negoci pels inversionistes.

Curiós que un dels inversionistes de la farmacèutica sigui el mateix Trump i que l’administració americana ja hi hagi injectat 450 milions de dòlars. Potser s’entén veient que el president dels EUA i el de la farmacèutica, Leonard Schleifer, són membres del mateix club de golf. L’autèntic capitalisme d’amiguets.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments