fa 3 anys

EDITORIAL | Tornada a les escoles, tornada de la pandèmia?

Arribarà la temuda segona onada? Les dades indiquen el contrari però l’inici del curs escolar ho pot canviar tot.

Arribarà la temuda segona onada? Les dades indiquen el contrari però l’inici del curs escolar ho pot canviar tot.

Una segona onada de la COVID-19 ha estat anunciada des d’abans que acabés el confinament del primer trimestre de l’any. Sis mesos després ens trobem a les portes d’un nou curs escolar que, si ve comptarà amb totes les mesures sanitàries i d’higiene possibles, serà el caldo de cultiu perfecte perquè la malaltia passi d’una família a una altra.

Hom podria pensar que no és moment per obrir les escoles veient com s’enfilen les gràfiques de positius. Desenganyem-nos, no ha estat fins ara que s’han fet proves PCR massives i s’han detectat milers d’asimptomàtics. La dada més sincera per saber l’estat de la pandèmia és veure que l’UCI dels hospitals no estan saturades de pacients.

L’altra dada interessant són les defuncions diàries. A les dades de Salut veiem que hi ha una mitjana de 10 morts al dia que contrasta enormement amb la mitjana de 300 diaris que hi havia a l’abril. Senzillament hem après a protegir-nos o la pandèmia ja ha passat i l’únic que es busca es seguir controlant a la població?

No abaixem la guàrdia, però continuem en pandèmia?

Això no vol dir que baixem la guàrdia però veient que aquest estiu qui més qui menys s’ha mogut pel territori, qui més qui menys s’ha vist amb la família i els amics, ha estat en una terrassa d’un bar o en un restaurant potser ens cal preguntar quin és l’abast actual de la pandèmia a Catalunya.

Sembla que el govern espanyol juga amb les dades d’alta probabilitat d’infecció com quan jugava amb l’índex de possibilitat d’atac terrorista. Molts estats han utilitzat la mateixa estratègia (sobretot els EUA) per mantenir la població a ratlla contra un enemic que no poden veure, d’un atac que “podria ser a qualsevol lloc“.

Així que, que hi ha de real en aquesta segona onada tan profetitzada? Pot ser que fos una simple estratègia per fer que els ciutadans segueixin protegint-se. També pot ser que d’aquí a poques setmanes arribarà la grip estacionaria que cada any provoca milers de morts i col·lapsa els hospitals. Si hi ha un repunt de la COVID19, pot sobrepassar completament la capacitat dels hospitals i abocaria al govern a confiar en la sanitat privada (a cop de talonari).

Bona arrencada de la fusió amb Connectats24h

Aquesta ha estat la primera setmana que fusionàvem les redaccions de l’Alerta amb la de Connectats i els resultats no podrien ser millors. Ens heu llegit i visitat moltíssim, la cobertura de la Diada des del matí a l’ofrena de Rafael de Casanoves fins a mitjanit quan es va dissoldre la manifestació dels CDR va ser seguida massivament per tots vosaltres. Moltes gràcies per la confiança.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments