fa 4 anys

EDITORIAL | Reunions de més de sis persones no, metros i fàbriques plenes sí?

La Generalitat limita incoherentment les reunions a sis persones mentre que obliga a anar a treballar en un transport públic sense distàncies de seguretat

La Generalitat limita incoherentment les reunions a sis persones mentre que obliga a anar a treballar en un transport públic sense distàncies de seguretat

Ahir la conselleria de Salut de la Generalitat de Catalunya reduïa el límit de les reunions de deu a sis persones. El que busca el govern català, encertadament, és intentar frenar el repunt de contagis i morts que s’està vivint al principat. La famosa corba torna a remuntar i calen mesures preventives per evitar tornar als nivells del març.

La mesura xoca frontalment contra l’obligatorietat que les persones s’hagin de desplaçar per anar a treballar. El focus principal, com no podria ser d’una altra manera, el trobem a la capital. La majoria d’habitants de Barcelona es desplaça en transport públic per anar a classe i a treballar generant unes aglomeracions que fan impossible mantenir les distàncies de seguretat.

A més, el metro, el tram i als autocars són espais tancats i poc ventilats que són higienitzats poques vegades al dia. Recordem que el virus pot mantenir-se viu a les superfícies metàl·liques durant diverses hores i d’aquest material, al transport públic, n’hi ha molt.

La incoherència és total i ve motivada senzillament pel fet que no es pot aturar l’economia durant més temps: els beneficis dels de dalt són més importants que les vides dels de baix. Perquè no ens equivoquem, els que estan patint aquesta crisi són els autònoms de les petites i mitjanes empreses, les grans corporacions només reben rascades a la cuirassa (o s’estan enriquint encara més, com Amazon).

I si arriba la temuda segona onada, ens podrem trobar com a Madrid, on no pots anar a visitar la teva família encara que visqui al pis de sota però sí que pots anar a treballar. Potser el virus no entén ni de banderes ni de fronteres, però sí que sembla entendre de classes socials.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments