fa 4 anys

EDITORIAL | Regular els lloguers significa acabar amb l’especulació

L’increment especulatiu dels lloguers, sobretot a l’AMB; va forçar a crear el Sindicat de Llogaters que ha aconseguit la seva primera victòria amb la llei regulatòria.

L’increment especulatiu dels lloguers, sobretot a l’AMB; va forçar a crear el Sindicat de Llogaters que ha aconseguit la seva primera victòria amb la llei regulatòria.

Els grans pensadors de la teoria del neoliberalisme, que ha substituït progressivament al capitalisme com a motor econòmic mundial per desgràcia de molts i benefici de pocs, creuen que no cal regular el mercat, que aquest es regula sol.

Aquesta afirmació basada en l’antiga teoria de l’oferta i la demanda és la que esgrimeixen ara els contraris a la regulació del preu dels lloguers. Ho fan, com sempre, per salvaguardar els seus sense explicar les excepcions que té aquesta regulació per als llogaters amb baixos ingressos.

L’especulació dels lloguers amb el boom del lloguer turístic ha fet escalar l’especulació sobretot a l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Tots hem sentit històries de veïns forçats a abandonar casa seva perquè el llogater cobra més llogant-ho a estrangers que vénen de visita.

Una victòria que segurament suspendrà el Tribunal Constitucional

El Consell de Garanties Estatutàries ja va avisar que aquesta regulació anava en contra de l’Estatut i la Constitució (tot i això, com que no va d’independència, no tindran problemes en publicar-ho) i els grups polítics contraris a la regulació ja van avisar durant la sessió que la portarien a l’alt tribunal espanyol.

Que no ens estranyi que sigui el mateix govern espanyol, el més progressista de la història, qui faci el requeriment al TC perquè la suspengui cautelarment com més aviat millor. Res de nou, ja sabem que el país que volem només el podrem aconseguir amb un estat propi.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments