fa 4 anys

EDITORIAL | Que clamin els carrers: Catalunya no té rei!

Calenta va acabar la passada nit quan milers de fotos del monarca van ser cremades a tots els pobles del país deixant clar fins on haurien d’arribar les fronteres del regne d’Espanya.

Calenta va acabar la passada nit quan milers de fotos del monarca van ser cremades a tots els pobles del país deixant clar fins on haurien d’arribar les fronteres del regne d’Espanya.

Avui Felipe VI vindrà a Catalunya per entregar uns premis mentre intenta solucionar els seus problemes amb Pedro Sánchez, que l’acompanyarà. El cap de l’estat espanyol, que va autoritzar la ràtzia contra l’independentisme que fa tres anys que dura, vol tornar a trepitjar la terra que les seves forces de l’ordre van tacar de sang.

El dolor somort d’aquella diada, que molts polítics catalans voldrien que el poble oblidés rebaixant-ne el significat a un mer simbolisme, recorda als catalans que Castella només pararà quan el territori sigui assimilat. Que això de la nació de nacions són paraules buides i el que l’estat busca és la castellanització de tot i tothom.

I per aquestes dues raons, l’autorització de la repressió i la pretensió de castellanització del territori, cal recordar-li al rei espanyol que Catalunya és republicana. L’ANC i els CDR han organitzat accions per fer ben visible al monarca que en terres catalanes no serà mai més ben rebut i la BRIMO dels Mossos ja es prepara per a una jornada calenta.

Però calenta ja va acabar la passada nit quan milers de fotos del monarca van ser cremades a tots els pobles del país deixant clar fins on haurien d’arribar les fronteres del regne d’Espanya. La gent es va empoderar, tot i ser un gest simbòlic, per trencar els esquemes mentals que encara ens lliguen a l’estat espanyol.

Però un cop més els polítics catalans no defensen el seu poble i només fan tímides reaccions en contra la presència de qui ha portat tant de mal al principat. Com si el rei li importés massa si hi ha representants de les institucions catalanes a l’acte o no, de si el reben o el deixen de rebre al Parlament.

Ja comença a ser massa notori que la classe política ha deixat de banda els seus votants i prova d’abandonar el projecte independentista de la manera més subtil possible, desescalant el conflicte i tornar a la ruïna autonomista, que allà ells ja cobren bé i estan tranquils. Avui s’hauria de protestar tant per la presència del monarca com per la covardia dels nostres governants.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments