fa 5 anys

EDITORIAL | Prou impunitat per la BRIMO

L’actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) durant les protestes al voltant del Camp Nou va ser escandalosa. No només van provocar la reacció d’uns manifestants que feia hores que protestaven de manera totalment pacífica sinó que van reprimir a tort i a dret, sense miraments i saltant qualsevol manual d’actuació. L’operatiu, que […]

L’actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) durant les protestes al voltant del Camp Nou va ser escandalosa. No només van provocar la reacció d’uns manifestants que feia hores que protestaven de manera totalment pacífica sinó que van reprimir a tort i a dret, sense miraments i saltant qualsevol manual d’actuació. L’operatiu, que […]

L’actuació de la Brigada Mòbil dels Mossos d’Esquadra (BRIMO) durant les protestes al voltant del Camp Nou va ser escandalosa. No només van provocar la reacció d’uns manifestants que feia hores que protestaven de manera totalment pacífica sinó que van reprimir a tort i a dret, sense miraments i saltant qualsevol manual d’actuació. L’operatiu, que comptava amb el conseller Miquel Buch com a màxim representant polític, va ser absolutament escandalós: registres aleatoris, carrusels per dispersar manifestants, cops de porra per sobre la cintura, destrucció de propietat privada, detencions arbitràries…

Els homínids equipats amb casc i porra van sortir com animals enrabiats a repartir xarop de bastó contra grups de manifestants que portaven des de les quatre de la tarda sense provocar cap incident. No hi havia cap més motiu que justifiqués l’actuació que la por que els manifestants intentessin superar la seguretat privada del club i entressin al camp.

L’única indicació que va donar Tsunami Democràtic és que la gent es concentrés a Travessera de les Corts on esperaven poder projectar el partit. Després de tantes especulacions, l’acció que es volia fer era fer arribar drons a dins del camp amb pancartes gegants amb el lema “Spain, sit and talk”. Els Mossos d’Esquadra van interceptar els drons i l’acció no es va poder dur a terme. En el moment que els drons van ser capturats, la BRIMO va témer que els organitzadors fessin arribar missatges als milers de manifestants que continuaven a fora i van sortir com gossos enrabiats.

Les imatges parlen per si soles i segurament no hem de lamentar res més greu que algunes contusions gràcies a la solidaritat dels veïns que donaven refugi als que eren perseguits i apallissats per la policia catalana. La fúria, descontrol i manca d’empatia dels uniformats parla molt poc del conseller Buch, que s’espolsa les responsabilitats i fins i tot afirma que van ser els manifestants qui van provocar a la policia.

Arribarà el dia en el qual fer barricades per defensar-se de les porres no serà suficient i caldrà anar directament a reduir al policia que s’està excedint en les seves tasques de control de l’ordre públic. Si no compleixen els reglaments interns picant per sobre la cintura, disparant FOAM directe al cap a poca distància o atacant a manifestants pacífics caldrà respondre perquè si ataquen d’aquesta manera és per covardia i per por. Por que els manifestants se n’adonin que són milers contra poques desenes o un centenar d’antidisturbis.

Per no arribar a aquest punt cal que la BRIMO i la seva estructura sigui dissolta i es faci una nova unitat d’antidisturbis elaborant un manual d’actuació que se segueixi, una normativa interna més ràpida en castigar qui s’excedeixi en les seves funcions i seleccionar escrupolosament els agents que formen part d’aquesta part del cos de la policia catalana. Només així ens podrem tornar a manifestar tranquils i no faran falta el foc i les barricades per defensar-se d’aquests salvatges que nosaltres, a través dels nostres imposts, financem.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
7 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments