fa 4 anys

EDITORIAL | President Torra, sigui valent i tanqui Catalunya

President sigui valent i tiri pel dret anunciant el confinament total i el tancament de fronteres

President sigui valent i tiri pel dret anunciant el confinament total i el tancament de fronteres

El President de la Generalitat, Quim Torra, compareixerà a les 10.30 de forma conjunta amb altres membres de l’executiu català per informar de l’estat de l’emergència sanitària a Catalunya. No s’espera que s’hi anunciï cap decisió, només que els governants triats pel poble (i no els comandaments militars) informin sobre el nombre de contagis, de morts i de recuperats del COVID-19 a Catalunya.

Però esperem quelcom més, esperem que prenguin decisions més enllà de les ordres dictades per Madrid que salvaguarden l’economia per sobre de les persones. És “l’economia o la vida”, tal com va dir el President, i l’estat espanyol ha triat l’economia malgrat els informes dels experts que mostren una millor recuperació econòmica si s’apliquen mesures més dràstiques.

Bàsicament com més s’allargui aquesta situació, més mal farà a l’economia i a les persones. La Moncloa segueixen els dictats de l’IBEX i sembla que l’emergència sanitària s’allargarà arrossegant a la bancarrota als autònoms i els petits empresaris que no es poden permetre estar tant de temps sense ingressos.

Calen decisions valentes per salvar vides i l’economia

President Torra, sigui valent i prengui la decisió que porta reclamant a l’estat espanyol des d’abans de l’inici de la pandèmia. Sigui valent i tiri pel dret. Sigui valent i salvi la seva ciutadania tancant tota l’activitat empresarial no essencial i obligant al confinament total. Sigui valent i tanqui les fronteres i confini les ciutats que, com Igualada, són el focus principal d’infeccions.

Podem aguantar dues setmanes de confinament total per tallar la cadena de contagi i poder començar a recuperar la normalitat a poc a poc, amb decisió i cautela de no tornar a desfermar la malaltia. I si l’estat espanyol, en la seva voràgine nacionalista, critica la seva decisió de pensar abans en el poble que el capital no es preocupi, nosaltres recordarem per sempre que va ser la Generalitat de Catalunya qui va resoldre l’emergència.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments