fa 4 anys

EDITORIAL | L’ús de la pandèmia per part de la ultradreta mitjançant associacions per desestabilitzar el govern

L’objectiu és ben clar, torpedinar com sigui la línia de flotació del govern “més progressista de la història” per aconseguir tornar a dominar el mapa electoral espanyol

L’objectiu és ben clar, torpedinar com sigui la línia de flotació del govern “més progressista de la història” per aconseguir tornar a dominar el mapa electoral espanyol

Quan la pandèmia de COVID-19 va obligar el govern espanyol a decretar el confinament dels ciutadans van aflorar desenes d’associacions de víctimes del coronavirus d’abast estatal o regional. Aquestes van anar agafant volada durant el desconfinament i moltes van desaparèixer durant l’estiu però en van sobreviure tres: ANVAC i Plataforma Nacional d’Afectats pel Coronavirus, impulsades per VOX, i l’ASACOVID, impulsada pel PP.

Segurament recordareu ANVAC per lluitar pels drets dels afectats pel virus d’una manera ben efectiva plantant milers de banderetes espanyoles a Madrid, acció que van repetir en una platja del País Valencià. L’associació també va convocar concentracions d’escassa repercussió per protestar contra el govern espanyol que ara amenaça de querellar-s’hi.

Tot finançat pel partit d’ultradreta VOX que, per la seva banda, aprofitava l’avinentesa per dir que era el poble qui estava en contra de la gestió de Sánchez. El truc els va funcionar doncs van aconseguir convocar una concentració multitudinària a Madrid que ha derivat en un segon confinament de la capital de l’estat espanyol.

L’objectiu és ben clar, torpedinar com sigui la línia de flotació del govern “més progressista de la història” per aconseguir tornar a dominar el mapa electoral espanyol (com si les coses amb el PP fossin massa diferents). I tot val per derrocar Sánchez i Iglesias.

El dirigent de Podemos ja està provant el gust de les clavegueres de l’estat que, com Laura Borràs o el president Quim Torra per anomenar els casos més recents, s’han abraonat per aconseguir apartar un rival polític. És la conseqüència d’haver permès aquest menysteniment a la democràcia, que ara pot caure qualsevol a les urpes de l’aparell judicial espanyol.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments