fa 3 anys

EDITORIAL | L’estratègia de la no-estratègia dels polítics catalans

Fa tres anys que els partits independentistes juguen a la confrontació entre ells provocant la desmobilització i el descontentament de les bases.

Fa tres anys que els partits independentistes juguen a la confrontació entre ells provocant la desmobilització i el descontentament de les bases.

Fa tres anys que els independentistes es troben immersos en una picabaralla política entre ERC i JxCAT per intentar canviar el color de la presidència de la Generalitat de Catalunya, cosa que els republicans estan aconseguint.

El cost està essent la desorientació i la desmobilització de les bases que veuen com els polítics catalans han passat de parlar d’independència, confrontació i ruptura a simbolisme, diàleg i autonomisme. La rebaixa del to del discurs, que buscava rebaixar la tensió amb l’estat espanyol, ha servit perquè la repressió augmenti i l’independentisme es tanqui a casa.

Les reculades que han fet acceptant les normes del joc que a Madrid s’anaven inventant sobre la marxa, creant una clara doble vara de mesura només ha deixat clar que els polítics catalans ja no estan disposats a tot si aquest tot comporta la presó i han bastit l’estratègia de la no-estratègia per despistar-nos a tots.

L’estratègia de la no-estratègia o com aturar el moviment

L’estratègia de la no-estratègia senzillament és crear dos blocs aparentment irreconciliables (JxCAT i ERC), amb estratègies profundament diferents (diàleg uns, confrontació els altres) que per separat no poden triunfar, ja que necessiten els diputats de la resta per aprovar lleis, pressuposts o avançar cap a la independència.

Aquesta estratègia consisteix també a respondre feblement a cada envit de l’estat, acceptant una inhabilitació de tot un president de la Generalitat per haver penjat una pancarta demanant llibertat d’expressió. Com volem ser un país si no ens sabem ni defensar dels atacs més clars a la nostra pobra sobirania? Com volem ser un país si no som capaços de plantar-nos contra les injúries i injustícies?

Però realment no és que no siguin capaços, és que no volen. I com dèiem ahir, la gent no voldrà posar el cos per rebre un cop de porra o per ser detingut per les forces de l’ordre espanyoles per una generació de polítics que es preocupen més d’intentar governar per separat les engrunes autonomistes que d’unir-se per crear l’estat que els catalans ens mereixem.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments