fa 4 anys

EDITORIAL | Les accions que no aporten res

Malbaratar esforços en accions simbòliques que ràpidament són atacades per l’altre bàndol només aporta frustració i cansament.

Malbaratar esforços en accions simbòliques que ràpidament són atacades per l’altre bàndol només aporta frustració i cansament.

Ahir bona part de l’independentisme s’indignava per la plantada de milers de banderes espanyoles al municipi d’Alboraia (País Valencià) oblidant que fa uns anys era l’independentisme qui usava la costa per reivindicar-se plantant-hi creus grogues. Al final tot són protestes estèrils que queden lluny d’ajudar a l’alliberament nacional i que només serveixen per dir-nos com som de bonics i genials.

Deixant de banda els organitzadors de la plantada de les banderetes, una Associació de Víctimes del Coronavirus que, alimentades per VOX, són una mostra més de com n’és de fàcil viure dels diners públics si ets al costat polític correcte de l’estat espanyol. D’això en parlarem en una altra editorial.

El que és més preocupant és l’ús del recurs “per la independència” per a fer qualsevol activitat: botifarrades i sopars, cims i muntanyes, banys i caminades…, Durant anys l’independentisme s’ha volgut mirar i veure’s simbòlicament preciós, sense preguntar-se si aquests adorns l’ajudaven a segar cadenes.

Però totes aquestes protestes no serveixen per assolir el seu objectiu; ni pujant a il·luminar tots els cims de Catalunya s’alliberarà abans als presos, ni nedant pel Congost de Mont-Rebei amb les paraules llibertat se’ls hi donarà el tercer grau que mereixen, ni organitzant milers d’activitats “per la independència” ens menarà cap a la República.

El desgast d’aquests esforços ha sigut, en part, el desmotivador de les bases independentistes més allunyades a l’activisme. Parlem de la gent que vol fer coses amb un objectiu clar, les que van anar a la conselleria d’Economia el 20S, les que protegiren les urnes el 1O, les que van sortir el carrer a defensar la República el 3O, les que estan disposades a tot menys a seguir fent simbolismes.

Cal recuperar els actes per explicar la República Catalana que volem, cal tornar a explicar els beneficis de la independència i el baix sostre autonòmic que tenim. Cal tornar a concentrar els esforços a reclamar unitat política i una via nítida i clara per assolir la independència. Cal deixar de fer protestes estèrils, simbòliques i de cara a la galeria i tornar l’envit als carrers.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
3 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments