fa 4 anys

EDITORIAL | L’atac a la Generalitat no ens hauria de sorprendre

L’extrema dreta, autora de l’atac, capitalitzarà altre cop el descontentament social en forma de vots si els governants no comencen a fer més polítiques socials

L’extrema dreta, autora de l’atac, capitalitzarà altre cop el descontentament social en forma de vots si els governants no comencen a fer més polítiques socials

Ahir durant la manifestació del sector de la restauració pels carrers de Barcelona, quatre dels manifestants van plantar al mig de la plaça Sant Jaume una caixa plena de globus amb pintura vermella que van fer esclatar a la façana de la Generalitat sense que cap dels cossos policials presents hi fes res.

Els atacants pertanyen a un partit nacionalsocialista identitari d’inspiració nazi (FNI-PNSOE) tal com han assenyalat els companys de Kit Ràdio, que també van ser els responsables dels aldarulls el dia 30O. No ens hauria d’estranyar que cada cop més gent es mostri descontenta amb la gestió econòmica de la pandèmia que els està deixant sense ingressos per poder viure, però per ara és l’ultradreta qui intenta treure rèdit electoral de la situació.

Centrant-nos en el sector de la restauració a Catalunya aquests negocis ja van rebre la part més forta del primer confinament. Molts establiments van tancar i els que van aguantar van veure com a l’estiu ingressaven els diners justs per cobrir despeses, recuperar les pèrdues i pagar els ICO.

Se’ls va imposar mesures higièniques duríssimes però necessàries i ara que s’acostava la tardor els restauradors havien trobat un equilibri per poder subsistir. I ha arribat la segona onada i l’ordre de la Generalitat de tancar tots els bars i restaurants i només permetre fer menjar per endur. Molts restauradors han desistit i han tancat definitivament, d’altres no apujaran ni la persiana per repartir a domicili i la resta s’ha adaptat com bonament ha pogut.

Però les ajudes no han arribat i les que han arribat han estat completament insuficients després de quasi un any de no poder dur a terme la seva activitat econòmica. Per ara només poden optar a una ajuda de 1.500€ i a una altra de 2.000€. Completament insuficient mentre les administracions els demanen els imposts prorrogats i la Seguretat Social cobra la quota d’autònoms.

Tot això sumat a la crisi del sector cultural, al dels parats de llarga durada, als dels treballs precaris i la resta de persones que ja malvivien abans de la pandèmia crea un caldo de cultiu de malestar social que l’extrema dreta ja es prepara per capitalitzar en forma de vots.

I ho aconseguiran si els governants actuals no comencen a pensar més en les persones que en les empreses, si comencen a ampliar la despesa social i paren de fer el joc de les portes giratòries. No pot ser que hi hagin empreses amb beneficis mil milionaris i que no hagin de pagar més imposts, no pot ser que els bancs tinguin milions de habitatges buits i hi hagi tanta gent sense casa o en procés de desnonament, no pot ser que es pagui de la butxaca de tots que el Castor provoqués terratrèmols a la costa catalana.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments