fa 4 anys

EDITORIAL | La incoherència del queda’t a casa però vés a treballar

Cal que l’executiu espanyol prengui decisions valentes i prioritzi la salut de les persones per sobre de l’economia

Cal que l’executiu espanyol prengui decisions valentes i prioritzi la salut de les persones per sobre de l’economia

Avui milions de ciutadans sortiran del confinament per anar als seus llocs de treball tal com ho farien un dilluns qualsevol. Però no és un dilluns qualsevol, el COVID-19 continua infectant i causant morts a tot l’estat, amb un focus especial a Madrid. La consigna del “Queda’t a casa” es contraposa amb les obligacions laborals dels assalariats i autònoms, molts dels quals no podem fer teletreball.

Pedro Sánchez avisà que el pitjor està per arribar i que ens hem de preparar per a una forta onada d’infeccions. I després de dir això no pren cap mesura, no obliga al tancament de les empreses que no són essencials i, en general, no agafa el timó del govern en aquest moment de crisis. Als països europeus tan afectats com Espanya ja s’han pres mesures de confinament total i bloqueig de ciutats.

Tots els països fan cas dels experts, tots menys l’estat espanyol que es limita a les rodes de premsa militars anomenant soldats als ciutadans. Són moltes les veus expertes que demanen a l’executiu que aïlli Madrid, tanqui ports, aeroports i carreteres i obligui a un confinament total de la població. Cal tancar les empreses i paralitzar el país per trencar la cadena de contagis.

Abans els diners que les persones

Cada cop la corba de morts és més vertical, els hospitals es troben saturats i sobrepassats i el personal sanitari està al límit. I això no canviarà per molt que s’aplaudeixi des dels balcons si després s’ha de sortir al carrer per fer una cosa no essencial: treballar. El govern espanyol està posant l’economia per sobre de les persones de manera descarada.

No només ho fa obligant a la gent a anar a treballar, també ho fa amb les ajudes als ERTE a les grans multinacionals. Per posar un exemple: perquè Amancio Ortega, una de les persones més riques del món, ha de poder acomiadar els seus treballadors i que l’estat es faci càrrec del seu sou? La mesura és vàlida per a la petita i mitjana empresa, però les empreses més grans es poden permetre perfectament estar dos mesos pagant el sou dels treballadors i sobreviure.

I com sempre els grans damnificats són els mateixos: els autònoms. Sense feina no poden facturar, i sense facturar han de pagar igualment els imposts i la quota d’autònoms (la més alta d’Europa) a banda de les seves despeses mensuals. La Generalitat ha activat una línia d’ajuda que només cobrirà a 4.500 del mig milió d’autònoms actius a Catalunya, totalment insuficient.

Cal paralitzar el país i deixar d’ajudar al gran capital i incidir més en els autònoms i la petita i mitjana empresa. Cal que l’executiu espanyol prengui decisions valentes o que la Generalitat comenci a desobeir les ordres de Madrid per la seguretat de totes les catalanes i catalans.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments