fa 3 anys

EDITORIAL | La Generalitat no té diners? Ja sabem la solució

El “govern efectiu” no ha servit per fer la independència i restituir el govern legítim com van prometre sinó que han tornat a la gestió més autonomista.

El “govern efectiu” no ha servit per fer la independència i restituir el govern legítim com van prometre sinó que han tornat a la gestió més autonomista.

La Generalitat va demanar perdó als autònoms per la poca quantitat d’ajudes, per la quantitat de l’ajuda i pels problemes per demanar-la. Però no és qüestió de demanar perdó, és qüestió d’entendre perquè el govern català no està ajudant més al poble.

Fa tres anys que es va formalitzar el mal anomenat “govern efectiu” que només ha servit per embolicar la troca i no avançar en res. Per una banda el Tribunal Constitucional invalidava qualsevol llei social que sortís del Parlament, de l’altra es desescalava el conflicte amb l’estat espanyol i s’aparcava la independència esperant que el govern “més progressista de la història” fos misericordiós i amnistiés als presos polítics.

Però la realitat és dura i en temps de crisis, com la sanitària que vivim i l’econòmica que vindrà, aquest “govern efectiu” no pot afectar en res. En la primera fase de la pandèmia no va poder protegir als catalans, ja que Pedro Sánchez va retenir tot el poder (ara ja no recorden que el virus no entén de fronteres).

En aquesta segona fase depén dels fons europeus per poder donar molles als qui ho estan passant més malament. Mentrestant l’estat espanyol regala milers de milions a la banca, a Florentino i al Corte Inglés i continua espoliant els tributs dels catalans. Quantes coses es podrien fer amb 16.000 milions d’euros?

La conclusió sempre és la mateixa: només amb un estat propi podrem seguir prosperant. Només amb un estat propi podrem ajudar-nos en aquests moments de crisi. Només amb un estat propi ens traurem de sobre la ineptitud política de la capital del regne.

Per què cap polític independentista clama ara per prémer per la independència? Per què no aprofitem ara per capitalitzar el desencís de la ciutadania que veu com l’estat els abandona a la seva sort?

Molt senzill.

Si els polítics de Junts i d’ERC no parlen d’independència és perquè ja no veuen un rèdit electoral en fer-ho.

Ara voteu-los el proper 14F.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
1 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Estrijol
Estrijol
3 years ago

No estic d’acord. La Borràs, la Nogueras i tothom de dins de JuntsXCat no fan altra cosa que treballar per la DUI.