fa 4 anys

EDITORIAL | La corona és l’autèntic virus

Ara és el moment per fer caure l’estaca de la monarquia per fer caure el Règim del 78 i no ho podem desaparofitar

Ara és el moment per fer caure l’estaca de la monarquia per fer caure el Règim del 78 i no ho podem desaparofitar

L’onada d’indignació contra la corona espanyola es va apagant, el silenci mediàtic pels 100 milions d’herència del rei emèrit a Felipe VI no ocupa ni un sol segon del telenotícies de les grans cadenes. Les tertúlies matutines esquiven el tema esforçant-se al màxim per mostrar les misèries del virus i el confinament. El rei mateix aparegué a fer un discurs el mateix dia que esclatava l’escàndol sense mencionar-lo.

El descrèdit de la monarquia espanyola és tan gran com les ganes de l’aparell de l’estat per tapar-lo. Saben que si la imatge del monarca cau, tot el Règim del 78 farà aigües. La institució reial és la punta que sosté tota la maquinària muntada durant el franquisme per tenir-ho tot “atado y bien atado”. És la clau de volta de l’arc de la corrupció sistèmica, el nomenament de jutges a dit, de la doble vara de mesurar segons la ideologia, els mitjans de comunicació que informen de forma tendenciosa…

Juan Carlos I ja es va haver de retirar de forma forçosa pel cúmul d’escàndols (milions en comissions, amants, caceres,…) que planaven per sobre de la seva reial corona. Els mitjans de comunicació es dedicaren a embellir la figura del fill, Felipe, fent que representés la modernitat, la preparació i la moderació del que presentaven com a fill de la transició que encarnava els valors essencials que necessitava l’estat espanyol per avançar.

Pare i fill estan fins la corona de corrupció

Un cop coronat el fill i passada la corona que Franco li posà el cap, el rei emèrit desaparegué de la vida pública. No ho van fer els seus escàndols, que tacaven cada cop més la institució. El fill, també es va veure immers en la salsa rosa que esquitxava les parets de palau amb rumors de la separació amb la reina periodista del poble. I mentre les cadenes de televisió ja començaven el procés per maquillar la imatge de la successora al tron, salta l’escàndol de l’herència de Felipe.

Així doncs, els republicans catalans i espanyols tenim ara una oportunitat d’or per derrocar la monarquia. I amb la caiguda de la casa reial arribaria la caiguda del Règim del 78. Es trencaria tota la maquinària que curosament es va preparar durant la Transició i floriria la possibilitat d’un canvi constitucional que, a banda de millorar el país, podria permetre als catalans l’exercici del dret a l’autodeterminació.

L’estaca que cal tombar és la monarquia, cal organitzar-se des de l’independentisme i el republicanisme espanyol per collar més que mai contra aquesta institució caduca i corrupta imposada per un dictador. Els vents del canvi s’acosten i és la nostra obligació escoltar-los i seguir la seva consigna. Ja no val dir que “Espanya demà, serà republicana”. El dia és avui i el moment és ara.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments