fa 3 anys

EDITORIAL | La BRIMO continua fent el que vol i Interior mira cap a una altra banda

La BRIMO se salta el manual d’actuació per totes bandes amb la connivència de la Generalitat. Fins quan haurem d’aguantar els ciutadans que ens trepitgin el nostre dret de manifestació?

La BRIMO se salta el manual d’actuació per totes bandes amb la connivència de la Generalitat. Fins quan haurem d’aguantar els ciutadans que ens trepitgin el nostre dret de manifestació?

La Brigada Mòbil d’Antidisturbis dels Mossos d’Esquadra continua sense ser depurada per obligar els seus integrants a complir amb la normativa més bàsica, com portar ben visible el número d’identificació durant les càrregues. Ni canviant el conseller d’Interior ni la cúpula ha servit per obligar els agents a complir amb el manual d’actuació.

Les càrregues continuen essent desproporcionades, els escorcolls són totalment arbitraris, els fotoperiodistes contínuament amenaçats, l’ús de la porra de forma innecessària a l’ordre del dia, les humiliacions i vexacions als manifestants són normals i la imatge de veure un servidor públic embogit pegant a tort i a dret no es pot esborrar de les nostres retines.

A sobre cada cop que els ciutadans són capaços d’identificar algun agent, els responsables de depurar responsabilitats és una unitat del mateix cos de policia així que sempre que s’obre un expedient acaba en res o en unes conseqüències molt baixes. Des del cos s’inclinen més per donar medalles als que reprimeixen el dret a manifestació dels catalans.

Ara que ja és molt evident la falta de respecte a la normativa de la BRIMO ha estat quan la conselleria d’Interior està intentant que els agents vagin degudament identificats. Els sindicats de policies integrats a la unitat d’antidisturbis ja han posat el crit al cel, no fos cas que ara ja no puguin descarregar la seva ràbia pegant legalment als ciutadans sense conseqüències.

El problema és que ja haurien d’anar identificats ara i no ho fan, com s’ho farà la Generalitat per obligar-los aquesta vegada? I encara que hi vagin, com s’assegura que l’agent que se sobrepassi en les seves obligacions serà degudament expedientat? Cal un tribunal extern i imparcial amb una normativa clara de penes per acció fora de normativa que castigui degudament als agents que no facin bé la seva feina.

Segur que el millor per Catalunya i el dret a manifestació seria dissoldre el cos d’antidisturbis i crear-ne un des de zero amb una normativa d’actuació ben clara que busqui dissoldre aplicant la menor força possible. No és utòpic intentar tenir un cos d’antidisturbis que actuï com el d’Alemanya, només fa falta voluntat política. Ho voldran la “gent d’ordre” de la Generalitat?

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] de l’estat, fora de les escenificacions i simbolismes estèrils d’ANC i Òmnium, són represaliats, pegats i humiliats per una policia catalana controlada pel mateix organisme, la Generalitat, que els anima a sortir al […]