fa 4 anys

EDITORIAL | Irresponsables

Ahir molta gent es va comportar irresponsablement tirant per terra tota la feina feta durant tot el confinament.

Ahir molta gent es va comportar irresponsablement tirant per terra tota la feina feta durant tot el confinament.

Ahir va passar el que tots temíem i la Generalitat havia intentat evitar: milers de persones van aprofitar la falta de concreció en les mesures del Ministeri de Sanitat per ocupar platges, places, carrers i avingudes. La irresponsabilitat va ser extrema, poca gent mantenia la distància de seguretat o sortia el carrer amb les mesures sanitàries mínimes.

Ara no es veuran els fruits de tanta irresponsabilitat, però si el nombre de contagis repunta d’aquí a dues setmanes serà gràcies a aquesta colla d’egoistes que pensen amb ells abans que amb el bé comú. Que creuen que guanyen amb la “picaresca” de saltar-se el confinament? No veuen que se’ls girarà en contra?

Si d’aquí a dues setmanes tornen a extremar les mesures del confinament i repunten els contagis i els morts haurem fet una reculada fins a la casella de sortida. Tot l’esforç fet aquestes setmanes de confinament no haurà servit per res i caldrà tornar a començar.

Sabem que molts vau sortir fent cas de les indicacions de la Generalitat, durant poca estona i a prop del domicili, mantenint les distàncies, en màniga llarga, guants i mascareta. Sabem que ho vau voler fer bé i no us posem al mateix sac, creiem fermament que cal anar relaxant les mesures del confinament de manera controlada.

Perquè si la Generalitat volia marcar unes franges horàries per edat, era per intentar evitar al màxim les imatges que vam veure ahir. Perquè és impossible per la policia saber qui fa més d’una hora que és fora de casa, és impossible per la policia saber si tanta gent és a més d’un quilòmetre del seu domicili (podeu comprovar-ho en aquest mapa).

Però aquest cop la culpa no és totalment del Govern espanyol, és de totes aquestes persones que no pensen en les conseqüències del seus actes. L’efecte papallona que pot provocar el que vam viure ahir es pot transformar en centenars, potser milers, de morts i l’allargament del confinament. Moltes gràcies a tots per pensar només en vosaltres.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments