fa 4 anys

EDITORIAL | Fotoperiodisme: l’eterna batalla per l’autoria

Només ahir Inés Arrimadas i el Sindicat d’Habitatges del Raval ens van agafar material sense permís ni citar l’autoria.

Només ahir Inés Arrimadas i el Sindicat d’Habitatges del Raval ens van agafar material sense permís ni citar l’autoria.

Els fotoperiodistes viuen de les imatges que capturen en les diverses modalitats de la professió: des de la tranquil·litat dels fotoperiodistes polítics o esportius, els banals paparazzis o els valents que documenten gràficament una guerra. Però tots tenen una cosa en comú: veuen com el seu material és fet servir sense permís ni menció per tercers.

Vivim en l’època de l’internet, de la informació sense límits ni filtres, on copiar una imatge està a l’abast d’un clic. Les xarxes socials s’han convertit en una caixa d’on es pot agafar les que vulguis i, en les tres grosses, no hi ha manera de denunciar material robat.

I parlem amb coneixement de causa, només ahir Inés Arrimadas i el Sindicat d’Habitatges del Raval ens van agafar material sense permís ni fer-nos menció, ja no comptem a usuaris menys seguits. Cal que les xarxes socials trobin la manera d’evitar aquests robatoris de propietat intel·lectual.

Un problema endèmic de difícil solució

Som conscients de la dificultat de posar tanques al prat que és Internet però és preocupant que no es faci ni el més petit intent per, com a mínim, poder reclamar l’autoria d’un contingut i que robar la feina d’una persona sigui tan fàcil i sigui gratuït.

L’única manera de solucionar-ho és que agafem el costum de citar les fonts i les autories dels continguts que fem servir públicament. Per això, des de l’Alerta hem pres la ferma decisió de mencionar sempre l’autoria de les fotografies que usem, fins i tot si són dels nostres fotoperiodistes i animem a tothom a fer el mateix.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments