fa 4 anys

EDITORIAL | Els dirigents i els poderosos temen la revolta

Creix la repressió a tot el món en un intent més dels rics i poderosos de salvaguardar els seus privilegis però tenen por d’haver anat massa lluny i que aquesta vegada el poble els passi per sobre.

Creix la repressió a tot el món en un intent més dels rics i poderosos de salvaguardar els seus privilegis però tenen por d’haver anat massa lluny i que aquesta vegada el poble els passi per sobre.

La repressió policial que estem veient als Estats Units a les protestes per l’assassinat de George Floyd, ofegat per un policia, no és diferent que la de la policia espanyola durant l’U d’octubre o la dels Mossos d’Esquadra als talls de Marina i Meridiana.

La repressió policial virulenta busca dissuadir als manifestants de continuar les protestes però, més encara, d’evitar que més gent se’ls afegeixi. Busquen que es parli de detinguts, ferits i morts (als EUA ja han mort tres persones tirotejades per la policia) per atemorir la resta de la població i que no se sumin a les protestes.

Monopolitzant i institucionalitzant l’ús de la violència, el que aconsegueixen les autoritats mitjançant el seu braç armat (la policia) és sufocar els focus de revolta, silenciar les veus dissidents i practicar la submissió col·lectiva.

Cedir a la repressió no és una opció doncs valides l’estratègia

Així doncs, si cedim al xantatge de la policia i els dirigents polítics per aturar els focus de protesta l’únic que s’aconsegueix és donar per vàlida l’estratègia fent que cada cop l’apliquin amb més cruesa.

És el mateix exemple de la repressió sobre el procés que, com més s’anaven retirant els polítics, més virulentament atacava l’estat espanyol. I un altre exemple el trobem amb la BRIMO reprimint els talls de Marina i Meridiana perquè no es tornin a formar o reprimint les protestes de “La vida abans que el capital“.

Els dirigents saben que no poden aguantar una onada de protestes

Els poderosos i els seus titelles, els polítics, estan espantats per l’onada d’indignació que s’està gestant. A l’estat espanyol fa quaranta anys que beuen de l’aixeta pública, omplint-se les butxaques de l’esforç dels ciutadans que volien construir un estat del benestar.

Saben que han anat massa lluny portant l’estat espanyol a límits de deute del 150% del PIB (que ja és una bancarrota tècnica), que el sistema de pensions no podrà aguantar masses més anys sense apujar dràsticament l’edat de jubilació.

Saben que han anat massa lluny però també saben que controlen els mitjans de comunicació, la policia, els jutges i als polítics. Per això no s’ha derogat la llei mordassa o la reforma laboral. Per això no s’atreveixen a parar l’estat d’alarma. Ens volen controlats, submisos i seguint fil per randa les instruccions que ens donin.

I l’única sortida, l’única solució, l’única escapatòria d’aquest cul-de-sac és fugir cap endavant. És sortir en massa al carrer, a tornar-los a fer nostres, a reclamar els nostres drets, la nostra vida i la nostra llibertat.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4.4 7 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments