fa 4 anys

EDITORIAL | El feixisme avança si no se’l combat

Les últimes setmanes hem viscut escenes de total violència per part de les forces policials contra l’extrema esquerra antifeixista per protegir manifestacions de l’extrema dreta amb la careta de VOX. Molts comentaris per les xarxes socials han demanat respectar el dret de manifestació de tothom, el respecte a qualsevol ideologia sigui del signe que sigui […]

Les últimes setmanes hem viscut escenes de total violència per part de les forces policials contra l’extrema esquerra antifeixista per protegir manifestacions de l’extrema dreta amb la careta de VOX. Molts comentaris per les xarxes socials han demanat respectar el dret de manifestació de tothom, el respecte a qualsevol ideologia sigui del signe que sigui […]

Les últimes setmanes hem viscut escenes de total violència per part de les forces policials contra l’extrema esquerra antifeixista per protegir manifestacions de l’extrema dreta amb la careta de VOX. Molts comentaris per les xarxes socials han demanat respectar el dret de manifestació de tothom, el respecte a qualsevol ideologia sigui del signe que sigui i sobretot el refús a la violència.

En un món lliure de persones lliures així és com hauria de ser però tal com la història ens ha demostrat amb els diferents règims totalitaris filofeixistes no hem de caure en la paradoxa de la tolerància. L’única manera de fer que el feixisme no avanci és combatent-lo i no necessàriament ha de ser amb violència.

L’extrema dreta ha aconseguit emblanquir el seu missatge, disfressar-lo i amagar-lo amb gomina i corbata. Només cal fixar-se que VOX proposa protegir el model de família tradicional per atacar el que anomenen “lobby LGTBI”, es fan seu el missatge “primer els de casa” per atiar la xenofòbia i fer dels immigrants els culpables de tots els problemes i redueixen el feminisme a “un grup de senyores molt subvencionades que diuen masclista a qui no pensi com elles”.

Creieu que fent un “Tortosa” aquests missatges deixaran de ser tolerats i acceptats per bona part de la societat? Mirar cap a una altra banda quan un cap de llista de VOX diu que no creu que el franquisme fos una dictadura serveix per replicar-li? Només amb la superioritat moral del qui creu que té raó no n’hi ha prou per aturar el foc que ja ha entrat al parlament andalús. El foc que ja ha aconseguit milions de vots al Congrés espanyol, que s’ha convertit en quarta força parlamentària.

El feixisme no ha de trobar un espai públic on pugui llençar les seves idees d’odi i intolerància. Cal que el seu missatge sigui ofegat sota un crit antifeixista de solidaritat internacional. Que vegin que són més els que volem sumar que ells que només volen restar i mantenir els rols de gènere, la superioritat de la raça caucàsica sobre els altres i el que creuen que és la manera correcta de viure: blanc, heterosexual i patriarcal.

Cada cop que es criminalitza l’antifeixisme per actuar de forma violenta contra l’extrema dreta s’està protegint el missatge feixista i aquests es creuen capaços de fer i de dir el que creguin sense que hi hagi conseqüències. Cada cop que es critica l’ús de violència per frenar una manifestació de l’extrema dreta no només es legitima aquesta manifestació sinó que també s’accepta que les seves idees i accions han de ser tolerades.

Després de tants règims autoritaris encara no hem après com comença? Com arriben al poder? Tots ho fan de la mateixa manera: un discurs de salvadors de la pàtria, acaparant el descontentament del poble, atien tots els mals cap als de fora i cap a les minories per acabar generant odi i segregació. Després comencen a pujar en les quotes de poder, com ho està fent VOX, per acabar aconseguint la majoria absoluta i imposant les seves idees per la força. Ja ha passat diverses vegades, deixarem que passi per tercer cop a l’estat espanyol?

Cal que no tinguin espai, ni un bri d’aire, doncs l’única manera d’aturar el feixisme és combatent-lo.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments