fa 4 anys

EDITORIAL | Avui tots a treballar, avui tots a posar-nos en risc

Milers de treballadors es posaran en risc per la decisió del govern espanyol d’aixecar el confinament quan tots els epidemiòlegs recomanaven esperar.

Milers de treballadors es posaran en risc per la decisió del govern espanyol d’aixecar el confinament quan tots els epidemiòlegs recomanaven esperar.

El govern espanyol ha cedit al xantatge dels poders econòmics de l’estat i ha aixecat el confinament total. Aquesta decisió obliga als treballadors que no han estat acomiadats temporalment a anar als seus llocs de treball. Avui hi haurà un desplaçament massiu de gent sobretot a un dels focus d’infecció: Barcelona.

I la majoria de treballadors hauran de fer aquest desplaçament sense protecció car molts no han pogut obtenir mascaretes i les que repartirà avui la Generalitat només es donaran a les capitals de comarca. Així doncs podem estar segurs que hi haurà un repunt de contagis per culpa d’aquesta decisió.

Així, el “govern més progressista de la història” juga amb les vides de centenars de milers de persones que no poden fer altra cosa que arriscar-se a anar a treballar. Els qui ens venien a alliberar de la dictadura de la dreta han acabat caient en les mateixes solucions perquè realment qui mana a l’estat espanyol és l’IBEX.

Encara no s’ha arribat al pic de contagis

Els epidemiòlegs creuen que encara és massa aviat per aixecar el confinament total, tots menys els que formen el gabinet d’experts del govern espanyol. Els experts en pandèmies i epidèmies creuen que encara no s’ha arribat al pic de contagis, que s’espera pels voltants de Sant Jordi.

Si tenen raó, la decisió presa per l’executiu de Pedro Sánchez serà el detonant d’una nova cadena de contagis que ens portarà a una altra situació de saturació molt més preocupant que l’actual. Tot l’esforç de la ciutadania confinant-se durant un mes se n’anirà en orris perquè als poders fàctics els importen més els diners que les persones.

Ara és el torn de la ciutadania d’exigir a tres bandes: a l’estat espanyol que blindi la sanitat pública, al govern de la Generalitat que vetlli per la salut dels catalans i als sindicats que es mullin d’una vegada per protegir als treballadors. Hem de començar ja a fer sentir la indignació des dels nostres balcons.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments