fa 4 anys

EDITORIAL | Ara toca blindar la sanitat pública

Us animem a penjar pancartes als balcons per mostrar la vostra indignació i demanar que es blindi la sanitat pública

Us animem a penjar pancartes als balcons per mostrar la vostra indignació i demanar que es blindi la sanitat pública

En el joc de la política és molt important l’ús dels momentums per aconseguir arribar a grans consensos que permetin l’aprovació de lleis o reformes dels texts estatutaris o constitucionals. Quan la majoria de la societat es troba alineada en una línia de pensament és quan els polítics han de collar per realitzar les seves promeses electorals.

Però aquesta reforma legislativa pot ser bona o dolenta segons el governant de torn. Als Estatus Units es va aprofitar el momentum del creixement de la xenofòbia per aprovar un pla de bilions de dòlars per construir una tanca que separi Mèxic del país “de la llibertat”. O es pot obligar els bancs a tancar i endurir les lleis per jutjar els banquers que van menar Islàndia a la crisi del 2008.

Ara que se suposa que tenim el govern “més progressista de la història d’Espanya”. Ara que tot l’espectre polític es troba obligat a aplaudir la tasca de la sanitat pública en la gestió de la pandèmia del coronavirus. Ara que tothom s’ha adonat de com n’és de necessari tenir una sanitat pública de qualitat, ara és quan toca blindar-la.

No salvarem la sanitat pública només amb aplaudiments

Està molt bé aplaudir-nos i aplaudir als sanitaris cada vespre però amb mostres d’agraïment no solucionarem el problema. Els polítics s’han encarregat que la sanitat pública estigui empobrida, retallada i infravalorada. Per això cal afegir la protesta a l’agraïment i això sí que serà agraït per tot el personal sanitari que fa setmanes que no descansen.

Però no cal caure en el populisme de VOX, que protesta per protestar i intentar desestabilitzar al govern de Pedro Sánchez. Cal una protesta amb raó, amb fonaments i rerefons. Cal exigir als polítics que obliguin el govern a blindar la sanitat pública amb un gran pacte d’estat.

Ahir, coincidint amb el dia mundial de la salut, van sorgir algunes iniciatives que demanaven penjar pancartes als balcons com la que il·lustra la notícia. Des de l’Alerta animem a tothom a fer una pancarta i mostrar la seva indignació per la situació per traslladar la pressió cap als polítics.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments