fa 4 anys

EDITORIAL | Ara ens barallem per veure qui convoca als carrers?

Parlem de la polèmica amb la convocatòria de les concentractions “Recuperem els carrers”.

Parlem de la polèmica amb la convocatòria de les concentractions “Recuperem els carrers”.

L’independentisme s’està intentant tornar a mobilitzar després de l’emergència sanitària convocant seguint les mesures de seguretat. Dimarts es van omplir mig centenar de places arreu de Catalunya i a València ciutat al crit de “Recuperem els carrers”.

Les mobilitzacions es volen celebrar cada dimarts a les 8 del vespre (podeu trobar una mapa de totes aquí) a no ser que continuïn les baralles sobre qui les convoca o amb quin nom es fan.

Un canal acusa als partits i entitats d’apropiar-se i controlar les convocatòries

Fins on hem pogut investigar el que ha estat considerat el primer canal de Telegram (no oficial) de la convocatòria és un canal completament aliè als organitzadors de la campanya “Recuperem els carrers”.

Per això, els organitzadors han acabat creant un canal de Telegram per aturar la sagnia de desinformacions que es compartien des d’aquest canal no oficial.

Les concentracions les convoquen entitats i col·lectius a nivell local pel que cada convocatòria és organtizada per un col·lectiu diferent. Això fa impossible que hi hagi una supraentitat que se’n pugui apropiar.

L’objectiu ha de ser manifestar-se per la independència

I seguim barallant-nos per veure quants ismes podem posar als lemes de les convocatòries en lloc de fer una crida transversal per l’única eina que ens pot ajudar a aconseguir la resta: la independència.

Després d’una dècada d’independentisme institucional s’han creat moltes organitzacions, sigles i entitats que, si bé demostren la pluralitat del país, cadascú escombra cap a casa en lloc de remar cap a l’objectiu comú.

S’ha passat de l’ANC i Òmnium a sumar-hi els CDR, Tsunami, Lliris de Foc, Urquinaona ho tornarem a fer, Segona Onada…, i centenars més amb major o menor capacitat de convocatòria. I ara arriba “Recuperem els carrers” que és un conglomerat de les anteriors en la que es constata el que hem dit anteriorment.

Cal tornar a prioritzar la independència per sobre de tot. Cal ser el primer objectiu per poder continuar avançant per aconseguir els altres. Cal que societat civil, entitats, col·lectius i partits polítics ens deixem de barallar per les petites diferències i sortim a reclamar el que ens uneix: un estat propi.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
4.2 6 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments