fa 4 anys

EDITORIAL | Aquesta crisi la pagarem els de baix, com sempre

El govern més progressista de la història està més pendent de salvar l’economia que a les persones

El govern més progressista de la història està més pendent de salvar l’economia que a les persones

Avui comença el confinament total decretat per Sánchez sense concretar quins sectors i quines feines són les imprescindibles. La mesura, àmpliament demanava per diferents presidents autònomics i Quim Torra, arriba quinze dies tard i malament.

Arriba tard perquè els experts feia setmanes que demanaven al govern espanyol que endurís les mesures (les més fortes d’Europa, segons ells) per evitar allargar la pandèmia i rebaixar el pic de contagis que s’espera per a les properes setmanes.

Arriba malament perquè carrega tot el pes als treballadors. Els treballadors que no han estat acomiadats o congelats pels ERTE i no poden fer teletreball hauran de recuperar totes les hores abans de que acabi l’any. Això vol dir que s’haurà de fer mitja hora extra cada dia fins que sonin les campanades de fi d’any.

Es carrega la responsabilitat als treballadors

Els socialistes, per vendre aquesta mesura, han dit que ambdues parts cedeixen. No es podria ser més hipòcrita. El que significa aquesta mesura és que els empresaris fan una inversió en sous. És a dir, pago ara que no hi ha feina i em retorna el rendiment després quan n’hi hagi. Per tant, com a empresari no hi perdo sinó que hi guanyo.

Aquesta visió de la crisi salvatjament neoliberal fa miques l’imatge progressista del govern espanyol i desmunta totes les fal·làcies amb la que Podemos ha arribat al poder. El govern “més progressista de la història” no difereix en res del PP. I com sempre, les crisis les paguem els de baix.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments