fa 4 anys

Diverses multes de 601€ per defensar el dret a l’habitatge.

Fins a dia d’avui, s’ha notificat a més de 30 persones de la sanció,

Fins a dia d’avui, s’ha notificat a més de 30 persones de la sanció,

Article per David Melero i imatges per Pol Cartié

El dia 3 de novembre després de quasi un mes del desnonament del Carrer Córsega 219, li va arribar una multa de 601€ a una de les centenars de persones que dia rere dia assisteixen als desnonaments per evitar que persones i famílies quedin al carrer.

  • En plena pandèmia, milers de famílies segueixen sent desnonades cada setmana. El ministre Abalos manteix quan assegura al Congrés que s’han prohibit els desnonaments.

Dies més tard, va arribar la mateixa multa a més de 30 persones més de les quals la majoria estan preparant-ne un recurs reclamatòri.

És una pràctica habitual entre el moviment de l’habitatge. Diversos sindicats i la mateixa “PAH”, tot formats per persones voluntàries i altruistes fan córrer les diverses convocatòries de possibles desnonaments arreu del territori. A través de Whatsaap, de Twitter i també els famosos canals de telegram corren diàriament els desnonaments on la gent assisteix per fer presència i evitar la tragèdia. Ho podeu comprovar vosaltres mateixes a les diferents xarxes socials.

Tweet en el qué informavem de l’arribada de policia a l’habitatge.

És aleshores, en el moment que arriba la policia, que les persones concentrades s’asseuen davant del portal en forma de resistència. És com una loteria, un dia pot haver-hi negociació amb la comitiva judicial i allargar-ho, altres pot intervenir l’ajuntament o propietari i arribar a un acord / oferiment d’alternativa residencial. Però majoritàriament s’acaben executant, oferint solucions “temporals, de dies” en albergs municipals. És quan llavors els mossos comencen a fer el famós “arrenca – cebes” i retiren una a una les diferents manifestants aglomerades per a poder accedir a la porta de l’immoble. Un cop acordonada la porta principal, arriba el “manyà” i canvia els panys de les portes.

Li pertoca una multa de 601€.

Segons l’atestat dels denunciats, els manifestants concentrats davant l’immoble “feien cas omís a les instruccions policials, i han continuat cantant proclames contra la policia i en desacord al desnonament”.

La infracció aplicada és en termes de “desobediència” per no atendre a les reiterades ordres d’aixecar-se i no obstaculitzar el pas a la policia, segons l’atestat.

Les persones denunciades poden “gaudir” d’un cinquanta per cent de descompte si fa el pagament en un màxim de 15 dies.

Perque la multa es de 601€?

A partir dels 601 € el delicte passa de ser lleu a “greu”, simplement és una estratègia policial de repressió per atemorir a les persones i evitar que segueixin exerceixin la seva llibertat d’expressió, anant com per exemple a manifestacions o desnonaments.

Els sindicats d’habitatge i la PAH fa anys que lluiten per contra aquesta injustícia social, i reclamen l’habitatge digne com un dret accessible a tothom.

A dia d’avui hi ha més de 30 persones multades i notificades, i s’està plantejant una reclamació col·lectiva. La majoria no pagaran i recorreran. Des de l’Alerta seguirem pendents del cas. Restem a l’espera de possibles notícies o rodes de premsa. Per últim, adjuntem comunicat del Sindicat i algunes de les xarxes socials d’aquests i per on s’hi passen certes convocatòries.

Telegram de convocatòries de desnonaments: https://t.me/desnonamentsbcn

Telegram Sindicat de Llogateres: https://t.me/sindicatlloguer

Twitter Sindicat d’Habitatge del Raval: https://twitter.com/RavalSindicat

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments