fa 4 anys

Directe 68 cap a la independència catalana

Directe 68 fa una crida a tots el partits polítics, ja estiguin representats al Parlament o no, per reclamar la independència definitiva.

Directe 68 fa una crida a tots el partits polítics, ja estiguin representats al Parlament o no, per reclamar la independència definitiva.

Directe 68 ha publicat un comunicat en el qual demana unió per tal de recuperar la DUI i transformar-la en un escenari real. D’aquesta manera volen reprendre el camí que consideren més directe cap a la indepenència catalana.

Una Diada diferent

Aquest 2020 ha estat greument marcat per la pandèmia de la COVID-19 i la profunda crisi que aquest virus ha generat. Estem acostumats a sortir al carrer per celebrar la Diada i ser testimonis de manifestacions massives per tot el territori. Popularment, la Diada ha esdevingut l’escenari triat per reclamar el dret a decidir, però aquesta edició ha estat per tots un escenari ben estrany.

Diada de Catalunya 2020. Font: elperiodico.com

Malgrat les restriccions en quant al distanciament físic, l’independentisme català ha volgut aprofitar aquesta data tan important pels catalans fer un pas endavant. Directe 68 ha decidit posar sobre la taula l’opció que creuen que alhora serà la solució per dur a terme una DUI efectiva i real.

“Els màxims representants de la Generalitat han manifestat que una Catalunya independent hauria gestionat més bé la situació i s’haurien salvat vides.”

David Raventós. Extracte del manifest.

La proposta de David Raventós

David Raventós i Gaset. Font: elnacional.cat

El president de Directe 68 va publicar el passat 11 de setembre un manifest en el que feia una crida a tots els ciutadans independentistes. Mitjançant la publicació del “Manifest per la unitat indepnedentista per fer la DUI” demana a totes les persones que volen la independència de Catalunya unitat per conformar un front comú al Parlament. Raventós està convençut que aquesta via és la que otorgarà la llibertat que tants catalans i catalanes busquen de la mà de la independència.

“Presentar-nos a les eleccions amb una candidatura única de tots els independentistes per tal d’obtenir 68 o més diputats/des que declari la Independència en el primer ple, és la manera més senzilla i lògica de fer la independència, i en canvi n’és la sola que no s’ha provat.”

David Raventós. Extracte del manifest.

Al text del manifest, Raventós defensa la unitat dels 68 diputats que ara mateix representen l’independentisme dintre de la Cambra catalana. Creu necessària la superació dels escolls que els separen i que tinguin en compte el que els uneix: el desig de fer de Catalunya un territori independent. Si això s’aconseguís, creu que podrien declarar la DUI i fer-la efectiva avui mateix, inclús amb l’escenari polític actual.

La crida

En aquest manifest Raventós fa una crida a tots els partits independentistes catalans, sense importar si estan representats al Parlament o no. Directe 68 busca la unió necessària per proclamar la independència catalana de manera unilateral i a partir d’aquí fer política amb un escenari totalment nou.

Font: directe68.cat

“Considerem essencial que tots els independentistes deixem enrere els retrets i que tots col·laborem a fer la Independència de la sola manera possible: formar una llista unitària i declarar la independència al primer ple del Parlament de Catalunya.”

David Raventós. Extracte del manifest.

Per aquest motiu, Directe 68 pren la iniciativa i convoca una cimera de partits independentistes per tal de fer realitat aquest nou escenari polític. D’aquesta manera, considera que es podrà, per fi, aconseguir la tan lluitada i polemitzada independència catalana.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments