fa 4 anys

DIRECTE | Torra declara davant el TSJC acusat de desobediència

Aquest matí el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, declararà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La Junta Electoral Central (JEC) l’ha denunciat per no haver despenjat una pancarta del balcó de la Generalitat en el termini que se li va donar per fer-ho. La declaració s’esperava que comencés a les nou del matí […]

Aquest matí el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, declararà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La Junta Electoral Central (JEC) l’ha denunciat per no haver despenjat una pancarta del balcó de la Generalitat en el termini que se li va donar per fer-ho. La declaració s’esperava que comencés a les nou del matí […]

Aquest matí el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra, declararà al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. La Junta Electoral Central (JEC) l’ha denunciat per no haver despenjat una pancarta del balcó de la Generalitat en el termini que se li va donar per fer-ho. La declaració s’esperava que comencés a les nou del matí però s’ha hagut de retardar per la gran afluència de gent que ha anat a donar suport al president.

La fiscalia demana per Torra un any i vuit mesos d’inhabilitació i 30.000 euros de multa per desobediència. En aquest cas seria destituït de les seves funcions com a President de la Generalitat de Catalunya i quedaria apartat de l’activitat política durant el temps que els jutges acabin estimant convenient.

Segueix en directe la declaració del president Torra

L’agència EFE ofereix en directe la declaració del President de la Generalitat de Catalunya:

Minut a minut de la declaració del president Torra

9:55 | Continuen les qüestions prèvies. La defensa (en castellà) creu que el tribunal no és objectiu i el president no tindrà un judici just

10:02 | L’acusació popular (VOX) també acusa al President de la Generalitat de denegació d’auxili

10:30 | Totes les acusacions s’han oposat a totes les peticions de la defensa. Recés de 15 minuts per valorar les qüestions prèvies.

10:52 | Es reprèn. Els jutges accepten la documentació que ha demanat l’acusació i ocultar els rostres dles policies que declarin. El tribunal denega totes les peticions de la defensa menys l’admissió dels documents aportats pels advocats de Quim Torra. El tribunal admet l’acusació de VOX de que Quim Torra va fer un delicte de denegació d’auxili

11:00 | Resoltes les qüestions prèvies comença el judici al President Quim Torra. El president anuncia que no contestarà a cap pregunta de VOX ni del ministeri fiscal.

11:37 | Comença les declaracions de Policies Nacionals Espanyols

12:00 | Suspesa l’audiència fins la una. Aleshores continuaran declarant agents de la PNE

13:00 | Segueixen les declaracions

14:00 | Se supèn la sessió fins les 4 de la tarda quan es llegiran els informes finals de les parts. La fiscalia continua demanant un any i 8 mesos d’inhabilitació i una multa de 30.000 euros. Quim Torra ha abandonat el TSJC i ha saludat als centenars de concentrats que hi ha a la porta.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments