fa 4 anys

DIRECTE | Les mesures per reobrir els centres educatius a la fase 2

La comunitat educativa i els sindicats s’han queixat de les mesures que vol aplicar la Generalitat per reobrir els centres educatius.

La comunitat educativa i els sindicats s’han queixat de les mesures que vol aplicar la Generalitat per reobrir els centres educatius.

Fa uns dies el conseller d’educació de la Generalitat catalana, Josep Bargalló, va presentar el pla de reobertura dels centres educatius durant la segona fase de la desescalada. El pla contempla reobrir les llars d’infants, escoles i instituts el pròxim 1 de juny per atendre de maneres presencials els alumnes que ho necessitin.

Els sindicats han criticat durament el pla del conseller i l’USTEC ha demanat la seva dimissió. Consideren que només està aplicant el pla del govern espanyol sense assumir les seves responsabilitats i denuncien que és impossible fer complir les mesures de distanciament, sobretot en l’educació infantil.

El pla posa en risc alumnes i professorat i s’ha elaborat sense tenir en compte l’opinió dels sindicats i la comunitat educativa. Hi ha una sensació d’improvització i temor perquè les escoles no tindran els espais adaptats a les noves necessitats.

Cinc infants per classe a les llars d’infants

En les llars d’infants hi podrà haver fins a cinc infants per classe i en cap cas podran ser menors d’un any. No podran oferir servei de menjador i s’haurà de prioritzar el servei als fills d’aquells que no puguin flexibilitzar els seus horaris de feina.

Tretze alumnes per classe a l’educació infantil

En el cas de l’educació infantil (de 3 a 6 anys) s’han pres les mateixes mesures que a les llars d’infants amb la diferència que hi podrà haver fins a 13 infants per classe. Altre cop es prioritza els fills d’aquells pares que hagin de treballar presencialment i no puguin cuidar-los.

Acompanyament dels alumnes de sisè a l’educació primària

A l’educació primària (dels 6 als 12 anys) es prioritzarà els alumnes de sisè de primària per fer-los classes d’acompanyament per facilitar la transició a l’educació secundària. Les classes tindran un màxim de 13 alumnes i seran de caràcter voluntari, la docència haurà de seguir de forma telemàtica.

Fins a quinze alumnes a la secundària

A les classes de secundària, escoles d’adults, escoles d’idiomes i formació professional podran haver-hi fins a quinze alumnes per als alumnes que acaben l’etapa.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments