fa 4 anys

Deu països europeus acolliran 400 menors del Camp de Mòria

El camp de refugiats més gran del món va quedar carbonitzat el dimecres, 9 de setembre. La Comissió Europea i les autoritats gregues estan pactant un pla per trobar un refugi per totes les persones afectades.

El camp de refugiats més gran del món va quedar carbonitzat el dimecres, 9 de setembre. La Comissió Europea i les autoritats gregues estan pactant un pla per trobar un refugi per totes les persones afectades.

El Camp de Mòria va quedar del tot devastat després dels greus incendis que es van produir a l’illa. Metges sense Fronteres calculen que unes 12000 persones s’han quedat sense refugi. Tot i que s’estan buscant alternatives per a refugiar-los, és difícil arribar a una solució del tot factible.

Alemanya i França ja s’han compromès a acollir entre 100 i 150 menors cada país. La resta de països que s’han ofert a acollir part dels menors són Finlàndia, Luxemburg, Eslovènia, Països Baixos, Croàcia, Portugal, Bèlgica i Suïssa.

El mateix dimecres el Govern grec va enviar antiavalots perquè marxéssin tots els habitants de forma urgent. Brussel•les, per la seva part, ja ha anunciat que traslladarà els 400 menors del campament a la Grècia continental.

Un refugiat afganès davant del foc al Camp de Mòria (Byron Smith/Getty)

Els incendis s’han sumat a un problema greu que ja patia el campament de Mória des de la setmana passada, quan es va declarar el primer cas de coronavirus. La primera mesura que es va pactar va ser una quarentena total durant 15 dies de tot el camp, tot i que no es podrà complir. Després dels incendis s’ha decidit fer un control dels refugiats perquè no s’estenguin els casos, que sumaven 35 positius.

La Generalitat de Catalunya s’ha ofert a acollir persones refugiades i ja s’ha pactat que n’acollirà 120. En principi seran 100 refugiats i 20 menors no acompanyats, com explicava el govern català en un comunicat oficial.

El Govern grec està instal·lant carpes per acollir els milers de refugiats que s’han quedat sense llar. Ahir ja van començar a entrar als nous allotjaments temporals que es troben a pocs quilòmetres de la ciutat de Lesbos. Es calcula que puguin entrar-hi fins a 3000 persones de les 12000 que han quedat desallotjades després que els incendis destruïssin el camp.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments