fa 4 anys

Saint Gobain: Direcció i sindicats arriben a un acord

Després que l’empresa Sant Gobain anunciés un ERO al centre de l’Arboç, els treballadors van engegar diverses protestes, provocant talls de carretera i bloquejant les naus d’emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei. Després de més de 10 dies de vaga, la disputa entre la direcció de la multinacional francesa i els […]

Després que l’empresa Sant Gobain anunciés un ERO al centre de l’Arboç, els treballadors van engegar diverses protestes, provocant talls de carretera i bloquejant les naus d’emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei. Després de més de 10 dies de vaga, la disputa entre la direcció de la multinacional francesa i els […]

Després que l’empresa Sant Gobain anunciés un ERO al centre de l’Arboç, els treballadors van engegar diverses protestes, provocant talls de carretera i bloquejant les naus d’emmagatzemament que la companyia té al polígon industrial de Bellvei. Després de més de 10 dies de vaga, la disputa entre la direcció de la multinacional francesa i els treballadors i els seus representants sembla haver arribat al seu final.

Pintades realitzades durant les manifestacions

L’última mobilització va tenir lloc ahir mateix, a l’Arboç, on es van reunir prop de 500 persones, encapçalades per l’alcalde del municipi i l’alcalde de Banyeres del Penedès. La manifestació també va comptar amb la presència de la CGT, CCOO i UGT.

Manifestació d’ahir a l’Arboç
L’alcalde de Banyeres del Penedès a la manifestació d’ahir

Després de la manifestació d’ahir, aquesta matinada s’ha arribat a un acord per desconvocar la vaga. D’aquesta manera, els treballadors es comprometen a desbloquejar el centre de Bellvei i les cadenes de subministrament, que era una condició indispensable de l’empresa per avançar en la negociació.

En una reunió que ha durat més de 15 hores, les dues parts han arribat a un acord de bases que haurà de regir la negociació en el període de consultes de l’ERO que afectava a 122 treballadors de la planta situada a l’Arboç.

Pel que han facilitat diverses fonts sindicals implicades en aquest conflicte, en l’acord es garanteix la recol·locació del total dels afectats dins del grup Sant Gobain, a poder ser en el mateix centre on treballaven o bé en altres centres situats a Catalunya.

De la mateixa manera, en cas que alguns treballadors no acceptessin aquesta reincorporació, es garanteix una indemnització de 15.000 euros per antiguitats inferiors a un any, i de fins a 30.000 euros per a antiguitats inferiors a quatre anys i superior a aquesta quantitat més 60 dies per any treballat sense límit de mensualitats a partir dels quatre anys d’antiguitat.

A banda d’aquestes solucions laborals i econòmiques, també s’han acordat altres punts pel que fa a drets i garanties. Per exemple, un pla social i baixes incentivades per als treballadors majors de 60 anys i una garantia de viabilitat de 10 anys per a la divisió Sekurit. En cas que l’empresa cessi la seva activitat abans d’aquest període de 10 anys, s’aplicarien les mateixes indemnitzacions econòmiques per antiguitat mencionades anteriorment.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments