fa 4 anys

DESINTOXICACIÓ | La Vanguardia no té cap fonament que l’acció sigui tirar pilotes inflables al camp

Avui el diari La Vanguardia ha publicat un article (que apareix a la portada de l’edició en paper) assegurant que l’acció de Tsunami Democràtic per avui el Barça – Madrid serà tirar pilotes de platja negres al centre del camp per aturar el partit mentre es desplega una pancarta gegant a la grada d’animació. L’article, […]

Avui el diari La Vanguardia ha publicat un article (que apareix a la portada de l’edició en paper) assegurant que l’acció de Tsunami Democràtic per avui el Barça – Madrid serà tirar pilotes de platja negres al centre del camp per aturar el partit mentre es desplega una pancarta gegant a la grada d’animació. L’article, […]

Avui el diari La Vanguardia ha publicat un article (que apareix a la portada de l’edició en paper) assegurant que l’acció de Tsunami Democràtic per avui el Barça – Madrid serà tirar pilotes de platja negres al centre del camp per aturar el partit mentre es desplega una pancarta gegant a la grada d’animació. L’article, com bon diari burgès que és, ve acompanyat d’amenaçadores sancions per qui s’atreveixi a manifestar la seva opinió a través d’una acció innòcua (un dret humà bàsic).

En un gran exercici de periodisme (sarcasme) la redactora que firma l’article, Mayka Navarro, no ofereix cap informació, font o pista de cap mena sobre l’origen de la filtració. Això ja hauria d’invalidar aquest exercici de gran inventiva ben fàcil de desmuntar. Això no vol dir que l’acció pugui acabar essent aquesta, el que podem assegurar és que no hi ha manera que s’hagi pogut filtrar aquesta informació i que només ho hagi fet en un diari.

No costa gaire endevinar que la redactora s’ha basat en la publicació d’un compte de Twitter d’Anonymous (que no té res a veure amb Anonymous Catalonia) on donen instruccions de com construir boles de FOAM gegants amb pilotes de platja negres i barrils de cervesa per fer una acció simbòlica aquesta tarda a les 15h al sud del Camp Nou. Els organitzadors han comprat 200 pilotes de platja i han preparat una vintena de bales de FOAM gegants amb el lloc i el dia on es van disparar bales de FOAM que van fer perdre l’ull a algun manifestant.

Per tant podem afirmar que La Vanguardia ha fet un perillós exercici de periodisme groc amb grans dosis d’imaginació que d’altres diaris s’apressaran a copiar bo i basant-se amb la font d’aquest “prestigiós” diari. L’objectiu no és altre que buscar criminalitzar un cop més a l’independentisme i intentar provocar la desmobilització.

Tsunami recull la idea de La Vanguardia i demana a tothom que porti pilotes inflables

L’organització de Tsunami Democràtic ha dit que no tienien previst fer l’acció que demanava La Vanguardia però que la recullen i demanen ara que tothom que pugui ho faci. A través del seu canal de Telegram i les diferents xarxes socials han demanat que tothom que pugui porti pilotes inflables (no especifica el color) i hi escrigui el missatge que volen que es vegi a tot el món.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments