fa 3 anys

Desenvolupen un nou tractament per vèncer el càncer

Els investigadors de la Universitat Catòlica de Loviana han aconseguit neutralitzar una molècula que frena el sistema immunològic contra el càncer.

Els investigadors de la Universitat Catòlica de Loviana han aconseguit neutralitzar una molècula que frena el sistema immunològic contra el càncer.

Segons han publicat la revista Nature Communications els investigadors haurien mencionat que aquesta nova immunoteràpia augmenta l’acció d’una altra immunoteràpia coneguda però no sempre eficaç, i que fa possible la regressió del tumor.

Aquesta immunoteràpia contra el càncer és la manipulació de les respostes immunitàries presents de forma natural en el cos humà per combatre el càncer. Sovint, aquestes respostes immunitàries són bloquejades per cèl·lules o molècules que els impedeixen matar les cèl·lules canceroses, i el tumor pot establir-se i créixer.

El 2004, Sophie Lucas, investigadora de l’Institut de Duve, va començar a estudiar el bloqueig de les defenses immunitàries en els tumors per comprendre el funcionament de les cèl·lules que es diu que són ‘immunosupressores’ (que bloquegen les respostes immunitàries del cos). L’objectiu era identificar-los i eliminar-los, estimulant així els anticossos per actuar contra el tumor.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments