fa 11 mesos

Denuncien un documentalista que penjava a internet imatges sensibles de companyes de feina sense el seu consentiment

L’autor dels fets, Tomas Baiget ha fet una piulada minimitzant els fets, i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya estudia possibles sancions.

L’autor dels fets, Tomas Baiget ha fet una piulada minimitzant els fets, i el Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya estudia possibles sancions.

Per David Melero

El Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya es troba en plenes deliberacions sobre les possibles sancions a un membre de l’entitat, implicat en la creació del polèmic lloc web “Articulitos”. Aquest web ha sortit a la llum després de revelar-se que contenia imatges vexatòries de culs de bibliotecàries, preses sense el seu consentiment en trobades de feina, on baiget afirmava que èren per un directori professional.

Segons avançava avui Catalunya informaciò, l’autor d’aquest contingut, identificat com Tomàs Baiget, ha reconegut recentment els fets en el seu perfil de Twitter, tot i que ha minimitzat la seva responsabilitat i ha fallat a oferir disculpes. Baiget, qui es presentava públicament com un defensor del feminisme però biològicament fabricat per a què li agradin els atributs de les dones, ha estat acusat de perpetuar actituds masclistes i vexatòries.

El cas ha sortit a la llum després de l’escàndol Rubiales, gràcies auna documentalista balear, qui va recordar a través de Twitter que el web “Articulitos” va ser creat amb finalitats “repugnants”. En aquest lloc, es publicaven fotografies acompanyades de comentaris denigrants i vexatoris, a més de ser revelat que Baiget robava les imatges amb l’excusa d’un directori professional.

En un comunicat emès pel Col·legi Oficial de Bibliotecaris Documentalistes de Catalunya, s’expressa una condemna ferma cap als fets ocorreguts. El comunicat denuncia l’abús sexual evident perpetrat per Baiget i ofereix suport total a les víctimes afectades. Així mateix, s’ha fet palès el rebuig cap a les piulades minimitzadores i la manca de disculpes per part de Baiget.


Gràcies als arxius d’internet, encara podem accedir a algunes de les pàgines de la web “Articulitos” on pujava les imatges. El mateix Baiget presentava el lloc amb una introducció si menys no repugnant, començava així: “Esta web es un homenaje aparentemente superficial y mundano a esta simpática parte del cuerpo de la mujer, conocida –según el ángulo y el enfoque- por culo, pompis, pubis, vagina, chichi y miles de variantes (que no viene a cuento listar aquí, pues de momento no pienso hacer ningún thesaurus especializado). Esa parte bien envuelta y resaltada por insinuantes prendas tales como velos, pantalones, bañadores, bragas, faldas, pareos, etc., aparece todavía más misteriosa y atractiva…“.


A l’apartat “Copyright” de la web Articulitos ironitza demanant disculpes per la llicència que s’ha pres en pujar aquestes imatges, confessant que algunes de les imatges publicades s’ha publicat fraudulentament, sense el permís i el consentiment de les dones que hi surten, i amb el desconeixement total de la finalitat d’ús d’aquestes fotografies, tot deixant la porta oberta a què qualsevol persona pot descarregar-se el que vulgui.

El propi Baiget avisa, de nou ironitzant, que no hi hauria d’haver relaciò directa entre “esta colección de culitos” i el directori on suposadament ell penjava les imatges professionals, argument amb què aconseguia que les seves companyes accedissin a deixar-se fotografiar. I finalment deixa el seu contacte.


La polèmica generada per les accions de Tomàs Baiget posa de manifest els reptes que enfronta un sector on majoritàriament en la professió bibliotecària són dones, i que es manté constantment en la lluita per l’equitat de gènere i el tractament respectuós de totes les persones implicades en aquest àmbit.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
5 1 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments