fa 4 anys

Cuixart demana al TC passar el confinament fora de la presó mentre duri l’emergència sanitària

El president d’Òmnium demana aquesta mesura “extraordinària i d’urgència” davant l’excepcionalitat del moment

El president d’Òmnium demana aquesta mesura “extraordinària i d’urgència” davant l’excepcionalitat del moment

La defensa del president d’Òmnium, Jordi Cuixart, ha presentat un escrit al Tribunal Constitucional (TC) per poder passar el confinament a casa mentre duri l’emergència sanitària. Una mesura “extraordinària d’urgència” davant de l’excepcionalitat del moment.

Els advocats de Cuixart argumenten que trobar-se complint la presó mentre es resol el recurs d’empara en un context de pandèmia li pot provocar “perjudicis irreparables d’una magnitud incontestable”. Per la seva banda, el vicepresident de l’entitat, Marcel Mauri, ha demanat als poders de l’Estat que “deixin de fer el ridícul a escala internacional i es posin al costat de la democràcia i els drets humans”.

Cuixart denuncia que, com a empresari, i malgrat tenir aprovada l’aplicació de l’article 100.2 per dirigir la seva pròpia empresa, “ha de fer front a la gestió de l’actual emergència sanitària, social i econòmica des del confinament d’una cel·la de la presó de Lledoners, i només amb breus trucades de 8 minuts”.

El president d’Òmnium demana aquesta mesura “extraordinària i d’urgència” davant l’excepcionalitat del moment

L’escrit també denuncia el “tracte penal desproporcionat” que el Tribunal Suprem (TS) ha imposat al president d’Òmnium amb una condemna de 9 anys de presó “per defensar i exercir aquests drets fonamentals”. La defensa de Cuixart recorda que així ho han denunciat els més alts organismes internacionals de drets humans, com l’ONU, Amnistia Internacional o Front Line Defenders.

De fet, els advocats del president d’Òmnium reflecteixen en el seu escrit el posicionament d’aquesta setmana de l’Alta Comissionada pels Drets Humans de les Nacions Unides, Michelle Bachelet, que ha demanat l’alliberament immediat dels polítics presos en plena pandèmia. La defensa de Cuixart també argumenta que no hi ha motiu per aturar l’admissió del recurs d’empara que va presentar fa 20 dies al Tribunal Constitucional i en el què es demana la suspensió de la pena per al president d’Òmnium.

L’escrit posa de manifest que la mateixa declaració de l’estat d’alarma no afecta el funcionament del Constitucional en causes amb detinguts i de tutela de drets fonamentals i llibertats públiques, com segons diuen, és la situació del president d’Òmnium, entre d’altres.Per la seva banda, el vicepresident d’Òmnium, Marcel Mauri de los Ríos, ha remarcat la importància del posicionament de Bachelet i ha demanat als poders de l’Estat que “deixin de fer el ridícul a escala internacional, i es posin al costat de la democràcia i els drets humans”.

Mauri també ha tornat a demanar al govern espanyol que faci front a la crisi amb eines del segle XXI. “Davant d’aquesta pandèmia, és impensable que els presos polítics que van ser condemnats simplement per defensar drets fonamentals siguin ara els que han de patir un nou doble càstig: el de seguir a la presó i el de tornar a estar lluny de les seves famílies en aquests moments tan difícils que vivim com a societat”, ha denunciat.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments