fa 4 anys

Condemnada la Universitat de Barcelona pel seu manifest contra la sentència de l’1-O.

En el comunicat es denunciava “la deriva autoritària” dels poders de l’Estat, es reivindicava l’autodeterminació de Catalunya i s’exigia la posada en llibertat dels presos.

En el comunicat es denunciava “la deriva autoritària” dels poders de l’Estat, es reivindicava l’autodeterminació de Catalunya i s’exigia la posada en llibertat dels presos.

La Universitat de Barcelona ha estat condemnada pel manifest que va publicar en acabar de sortir la sentència dels presos polítics de l’1-O.

La jutgessa que ha donat el veredicte ha considerat que la declaració vulnerava el dret a l’educació, la llibertat d’expressió i de llibertat ideològica, motiu pel qual ha declarat nul·la la resolució i ha condemnat el campus a pagar una multa per no garantir una neutralitzar ideològica.

El manifest en qüestió, aprovat en el claustre de la universitat, afirmava que la sentència del procés era injusta, exigia el sobreseïment de tots els processos en curs relacionats amb la consulta sobiranista i rebutjava la repressió i la violència policial de l’Estat.

Universitat de Barcelona | Wikipedia
Universitat de Barcelona | Wikipedia

La plataforma Universitaris per la Convivència va denunciar els fets i el jutjat contenciós administratiu número 3 de Barcelona ara l’ha condemnat. Altres universitats com la Universitat de Lleida, la Universitat Autònoma de Barcelona, la Universitat Politècnica de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili, Universitat Pompeu Fabra i la Universitat de Girona també van fer públic el manifest, però els seus casos no han arribat als tribunals.

Ara la Universitat de Barcelona, a més de fer-se càrrec de la sanció, hauria de publicar la sentència en la seva pàgina web durant un mes.

No obstant això, la UB ha afirmat que recorrerà la sentència com comunica el seu rector a Twitter.

Segueix-nos al Telegram per estar a l’última de les nostres notícies, directes i galeries.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments