fa 4 anys

Comença el muntatge del dispositiu per atendre persones vulnerables en un pavelló de 6.000 m2 de Fira Barcelona

Inicialment s’hi instal·laran 150 llits

Inicialment s’hi instal·laran 150 llits

Aquest diumenge ha començat el muntatge del dispositiu per atendre persones en situació de vulnerabilitat a la Fira de Barcelona. L’espai s’instal·larà en un pavelló de 6.000 metres quadrats que permetrà allotjar fins a un miler de persones, d’acord amb els protocols de les autoritats sanitàries i assegurant la seva alimentació, seguretat i higiene. Inicialment s’hi instal·laran 150 llits. L’operatiu s’ha començat a muntar conjuntament amb la Unitat Militar d’Emergències (UME), Bombers de Barcelona i Creu Roja i serà gestionat per personal municipal en col·laboració amb Creu Roja i entitats socials de la ciutat.

L’equipament és un espai dedicat al confinament i que garantirà l’atenció social de les persones. Es disposarà de zones de descans, dutxes i menjador amb totes les condicions de seguretat sanitària.

També hi haurà coordinació amb el 061 en aquells casos en que sorgeixin necessitats de suport sanitari.Altres dispositius a BarcelonaL’ajuntament de barcelona també està desplegant dos dispositius addicionals més per atendre persones en situació de vulnerabilitat.

Inicialment s’hi instal·laran 150 llits

En aquesta línia, s’ha arribat a un acord amb un operador de la ciutat per llogar un total de 200 apartaments turístics actualment buits, per un període inicial de dos mesos. Aquests apartaments serviran per ampliar la capacitat d’allotjament dels serveis socials i perquè, per raons sanitàries, potser és possible que sigui necessari aïllar persones que actualment estan allotjades en altres dispositius.

També es destinaran per a dones víctimes de violència masclista, famílies amb infants a càrrec que podrien quedar-sense llar en les properes setmanes, o bé persones sense llar que actualment estan en allotjades en diferents equipaments municipals.En el cas específic de les persones sense llar, s’ha destinat un equipament municipal amb capacitat inicial per a 56 persones que va començar a funcionar divendres a l’antic institut Pere Calafell, un centre d’acollida de 30 places per poder fer l’aïllament de persones provinents de centres de primera acollida en cas que sigui necessari, i un equipament de dutxes, bugaderia i menjador que s’ha treballat amb el Centre Assís.


ACN Barcelona

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments