fa 4 anys

Com aconseguir una mascareta gratuïta de la Generalitat

Des d’avui les farmàcies repartiran gratuïtament una mascareta de tipus quirúrgic per persona, només s’haurà de presentar la targeta sanitària

Des d’avui les farmàcies repartiran gratuïtament una mascareta de tipus quirúrgic per persona, només s’haurà de presentar la targeta sanitària

Avui la Generalitat de Catalunya distribuirà un milió i mig de mascaretes a les farmàcies catalanes. L’executiu català ha fet una crida a la calma, que s’evitin les aglomeracions a les farmàcies i que aquestes primeres mascaretes siguin pels col·lectius més vulnerables.

Cada farmàcia tindrà unes 450 mascaretes. Només se’n podrà rebre una i s’haurà de presentar la targeta sanitària. Aquesta primera mascareta és gratuïta però la següent, que es podrà aconseguir més endavant, costarà 76 cèntims.

El control es farà a través del sistema de recepta electrònica de CatSalut. Així la Generalitat reposarà les mascaretes a les farmàcies que les exhaureixin durant les pròximes sis setmanes.

Les mascaretes són quirúrgiques de classe 2

Les mascaretes que es repartiran són quirúrgiques de classe 2, no confondre amb les FFP2. Aquestes retenen les partícules de sortida, indispensable per no contagiar, disposen de tres capes i filtren els fluids.

Aquestes mascaretes no s’han de mullar ni rentar i s’han de guardar amb cura per evitar que s’embrutin (dins d’una bossa de plàstic per sandvitx, per exemple.

En principi no són reutilitzables però el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya diuen que s’hauran de fer servir més d’una vegada tenint en compte les circumstàncies.

Tags:
Comparteix la notícia a les xarxes socials:

______________

L’Alerta necessita el vostre suport

L’equip de l’Alerta està formada per persones que fan aquesta tasca de forma voluntària. Degut a l’augment de visites ens hem vist obligats a apujar les capacitats del servidor, per tant tenir més despeses que no podem cobrir només amb la publicitat. Amb una petita aportació de forma completament segura pots ajudar-nos a continuar la nostra tasca.

Us podeu fer subscriptors de l’Alerta en aquesta pàgina.

Tens dubtes? Totes les respostes en aquest post!

Ets una empresa? Anuncia't a l'Alerta!

Altres notícies que et poden interessar
0 0 vote
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments